Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Håbefuld bæredygtighedsekspert: Oplev Mike Berners-Lee ved Nytårskonferencen 2021

Mike Berners-Lee er universitetslektor, videnskabelig rådgiver for virksomheder, der ønsker at reducere deres klimapåvirkning, forfatter og førende bæredygtighedsekspert. Kriseåret 2020 har fået ham til at føle sig mere håbefuld end i lang tid:

"Virussen har vist, at vi kan foretage ændringer af en slags, som få af os troede var mulige, fordi vi altid har levet på en bestemt måde. Men nu har vi netop vist, at vi selvfølgelig kan ændre os. Vi kan beslutte, hvordan vi lever, og det kan være anderledes end i dag. Så vi befinder os i en spændende tid, hvor alt er muligt," sagde han i et nylig interview.

Læs også: Forfatteren Michael Lewis taler på SKAGENs Nytårskonference

Bananer er gode

Som søn af to fremtrædende britiske matematikere og i øvrigt bror til manden, der opfandt internettet (ja, den er god nok!), var hans efternavn allerede kendt i England. Men Mike etablerede sig selv som et internationalt kendt navn for lidt over 10 år siden med bogen "How Bad Are Bananas? The Carbon Footprint of Everything", der er udkommet i ny udgave i 2020. Her beregner han klimapåvirkningen for de fleste mere eller mindre daglige genstande og aktiviteter - fra hvad vi spiser til Bitcoins, Twitter, e-mail og rumrejser. Han viser, hvad der gør den største forskel (opvarmning af vores hjem, flyrejser og svømmehaller) og hvad der har mindst indflydelse (bananer er fx gode).

Håndbog i kunsten at leve bedre

Hans bog "There Is No Planet B" (2019) kan kaldes en håndbog i, hvordan menneskeheden kan leve bedre på jorden. Den indeholder flere overraskelser (som fx det faktum, at en mere effektiv anvendelse af energi paradoksalt nok betyder, at vi bruger mere energi), den adskiller sig fra de fleste bøger om klimaforandringer og bidrager med en hel del håb for menneskeheden foruden gode spørgsmål som: Hvilken slags samfund er nødvendigt for, at vi kan nå målet om CO2-neutralitet? Forfriskende nok præsenteres klimaforandinger ikke som et teknologisk problem, men i stedet med fokus på hvilke værdier, der er nødvendige for at være i stand til at reducere udslippet, og for at alle jordens indbyggere stadig skal kunne leve et anstændigt liv.

I januar kan du høre Mike Berners-Lee på SKAGENs Nytårskonference. Han vil fokusere på blandt andet hvilke værdier, det kræver at lykkes med den grønne omstilling – herunder, at vi bliver bedre til at samarbejde, dele ressourcerne og respektere menneskerettighederne. Tilmeld dig i dag.

Mere om Nytårskonferencen

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

James Anderson, indflydelsesrig investor, tidligere partner i Baillie Gifford og forvalter af ...

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up