Gå til hovedindhold

Om os

SKAGEN er et kundefokuseret fondsselskab med stor erfaring. Vi har et af markedets største udvalg af investeringsfonde – og rådgivning er inkluderet i prisen.

SKAGEN er en anderledes investeringsforening , der udelukkende tilbyder fonde, som vi selv ønsker at investere i.

SKAGEN er en del af Storebrand Asset Management, men forbliver med at være et uafhængigt forvaltningsselskab, der rapporterer til sin egen bestyrelse.

Vi laver selv vores analyser og tør træffe upopulære valg, så længe det kommer kunderne til gode. At finde de bedste investeringer er en fælles interesse – for når vi gør det godt, gør vores kunder det godt.

Målet er at blive den bedst mulige kapitalforvalter målt i risikojusteret afkast, kommunikation, service og opfølgning.

SKAGEN distributør af Storebrand Fondene i Danmark

Hvorfor vælge SKAGEN?

SKAGEN historien

For at give kunderne det bedst mulige risikojusterede afkast er det afgørende, at vi investerer bæredygtigt og ansvarligt. Vores bæredygtige strategi bygger på tre søjler:

  1. Eksklusion: Vi ekskluderer virksomheder, der ikke overholder menneskerettighederne og international lovgivning, og virksomheder, der har mere end fem pct. indtjening fra hasardspil, pornografi, tobak og cannabis, mere end 20 pct. indtjening fra kul eller mere end 25 pct. indtjening fra oliesand.
  2. Integration: Bæredygtighed er en integreret del af investeringsprocessen. Vi belønner selskaber, der tilbyder bæredygtige løsninger.
  3. Interaktion: Vi påvirker porteføljeselskaberne i en langsigtet positiv retning gennem tæt dialog eller ved at bruge vores stemmeret ved generalforsamlingerne.
Læs mere om bæredygtighed i SKAGEN
Skagen maleri af Hardanger.
Holger Drachmann, Sørfjord. Hardanger, 1886. Billedet er manipuleret og tilhører Skagens Kunstmuseer.

1993

Europakort som viser, at man i 1993 kun kunne handle SKAGENs fonde i Norge.

448 kunder
20 mio. norske kroner under forvaltning

2019

Europakort som viser, at man i 2016 kan handle SKAGENs fonde i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannien, Holland, Island, Finland, Luxembourg, Schweiz, Belgien, Tyskland, Irland og Frankrig.

108.000 kunder
Cirka 58 mia. norske kroner under forvaltning

Vores investeringsfilosofi er enkel: Vi skal finde investeringer, der er misforstået af markedet, men hvor værdien sandsynligvis bliver anerkendt i fremtiden. Investeringer som tilbyder et stort potentiale i forhold til risikoen.

SKAGENs har én investeringsfilosofi, som vi anvendt siden start.

Vi tilbyder:

  • Aktivt forvaltede fonde
  • Globale mandater
  • Værdibaseret investeringsfilosofi
  • Langsigtet fokus
Mange mænd siddende ved et bord.
P.S. Krøyer, Ved frokosten, 1883. Billedet er manipuleret og tilhører Skagens Kunstmuseer.

Sponsorsamarbejder er vigtigt for at skabe engagement og fællesskab på tværs af lande, sprog og kulturer. Dette styrker også engagement og værdier blandt vores medarbejdere. SKAGEN AS har i flere år støttet og bidraget til samfundsnyttige projekter både lokalt og globalt.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.