Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right

SKAGENs fonde er UCITS fonde og klassificeres på en risikoskala fra 1 til 7. Denne klassificering er en europæisk standardiseret lovpligtig risikoindikator for UCITS fonde, og skal fremgå af fondenes Centrale Investorinformation. Fondens kategorisering kan ændre sig over tid, og kategoriseringen er baseret på fondens udsving de seneste fem år. Udsving (volatilitet) er beregnet som standardafvigelsen i forhold til rullende ugentlige afkasttal.

Kategori 1 betyder, at fonden har lav risiko og dermed typisk lavt afkast, mens kategori 7 indikerer at fonden har en høj risiko – men også mulighed for højere afkast.

Hvad betyder tallene på risikoskalaen?

Tallene betyder, at normale, årlige udsving har været:

  1. Mindre end 0,5 procent
  2. Mellem 0,5 og 2 procent
  3. Mellem 2 og 5 procent
  4. Mellem 5 og 10 procent.
  5. Mellem 10 og 15 procent
  6. Mellem 15 og 25 procent
  7. Mere end 25 procent

Med "normale udsving" mener vi, at hvis forventet afkast er 10 procent og fondens udsving er 16 procentpoint, og fonden dermed har risikokategorisering 6, så har fondens afkasthistorik været i intervallet -6 til 26 procent i to ud af tre år og -22 til 42 procent i 19 ud af 20 år. Tallet gør det muligt for investor at vurdere risikoen i en potentiel investering.

Finanstilsynets risikomærkering: GUL

SKAGENs aktie- og obligationsfonde er markeret med "gul" som er det danske Finanstilsyns risikomærkning.

Læs mere om risikomærkning af investeringsprodukter her

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up