Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

13. marts 2024

James Anderson, der også er bestyrelsesformand i svenske Kinnevik, præsenterede en række negative tendenser, han mener, påvirker finansmarkederne og i sidste ende også investorers afkast. Grundlæggende mente Anderson, at investorer skal gøre op med det, han kalder for short-term-ism, altså tendensen til, at mange investorer har en kortsigtet tidshorisont, når de investerer. Anderson eksemplificerede det med et overdrevent syn på volatilitet, der ifølge Anderson er noget, alle selskaber kommer til at opleve, og dermed er en naturlig del af det at være på aktiemarkedet. Derudover mente Anderson, at markederne manglende effektivitet og i stigende grad også diversitet.

Nytårskonferencen var også stedet, hvor Anderson præsenterede metoderne til at få vendt disse tendenser. Under overskriften omhandlende ambitioner for finansbranchen forklarede han, at det er vigtigt, at investorer gentænker formålet med deres investeringer. Denne pointe hang tæt sammen med Andersons anden tanke om, at netop tidshorisonten blandt investorer skal være længere, så virksomhederne kan indfri disse formål. Et af disse formål, forklarede Anderson, kunne være den grønne omstilling.

Og for at kunne udpege netop de selskaber, der kan generere et merafkast, skal man ifølge James Anderson spille et spil, de andre investorer ikke spiller. Spillet, forklarede Anderson, handler om at identificere netop de karakteristika, der langsigtet er afgørende for, at virksomheder udvikler sig succesfuldt. Sagt med andre ord, så handler det om at være i stand til at vælge netop de aktier, der kan drive et merafkast, hvilket blandt andet aktiv aktieudvælgelse kan medvirke til.

Du kan se hele James Andersons indlæg på Nytårskonferencen her.

Mere om Nytårskonferencen

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Aswath Damodaran: Usikkerhed er en fordel for aktive forvaltere

Ved SKAGEN Fondenes Nytårskonference 2023 forklarede finansprofessor og valuerings-guru Aswath ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up