Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Markedsstrateg Russell Napier: Radikale ændringer i investeringsmiljøet stiller øgede krav til investorer

18. marts 2024

Ved SKAGEN Fondenes Nytårskonference 2024 forklarede Russell Napier, at det globale finansielle system er ved at undergå en række strukturelle ændringer. Napier forklarede, at han ikke mente, det var gået op for størstedelen af investorerne, der har vænnet sig til blot at følge med strømmen. I finans er det spændende ofte de dynamikker, der ikke ændrer sig. Indtil de så pludselig gør, understregede Napier.

Ændringerne på finansmarkederne skyldes ifølge Napier flere faktorer. De kommer delvist fordi, at økonomien påvirkes af Kinas økonomiske fremgang, der samlet set udgør klodens andenstørste økonomi. Samtidig påpegede Napier også, at de enorme gældsposter, mange af klodens største nationer har, kommer til at skabe forskydninger i økonomien. Det eksemplificerede han blandt andet med Kina, Japan og Frankrig.

Ændringerne i økonomien kommer til at have stor betydning for, hvad man som investor bør investere i, forklarede Napier. På Nytårskonferencen kom han med den generelle betragtning, at man som investor i stigende grad bør have blik for value-aktier fremfor vækst, da sidstnævnte ifølge Napier passede bedre til forrige økonomiske cyklus. På Nytårskonferencen eksemplificerede Napier sit fokus på value-aktier med de notorisk vigtige microchips, der blandt andet udgør en central komponent i den grønne omstilling. Hvis USA i stigende grad skal til at producere disse hjemme, grundet risikoen for en Kinesisk invasion af Taiwan, der producerer størstedelen af verdens microchips, så skal den investerede kapital styres andre steder hen end de store indeks såsom S&P 500. Årsagen til dette er, at den amerikanske økonomi, ifølge Napier, hovedsageligt er rettet mod større tech-virksomheder, og ikke den ”gamle” økonomi, hvor mindre produktionsvirksomheder var i centrum. Disse er der ikke mange af i de store amerikanske indeks, der det forgangne år har været domineret af ”The Magnificent Seven.”

På Nytårskonferencen forklarede Russell Napier, at investorer i fremtiden ikke vil kunne nøjes med at investere efter globale indekser. Napier uddybede og sagde, at man ikke blindt kan stole på matematiske modeller, da de ikke indfanger den kompleksitet, de radikalt ændrede finansmarkeder kommer til at bringe. Napier pegede på small- og midcap fonden SKAGEN Focus, som et godt eksempel på en fond, der møder disse nye krav til investorerne, da gennem brugen af aktiv forvaltning afviger meget fra indeks og dermed har en høj Active Share.

Du kan se hele Russell Napiers indlæg ved Nytårskonferencen her.

Nytårskonferencen

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

James Anderson, indflydelsesrig investor, tidligere partner i Baillie Gifford og forvalter af ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Nytårskonferencen

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Aswath Damodaran: Usikkerhed er en fordel for aktive forvaltere

Ved SKAGEN Fondenes Nytårskonference 2023 forklarede finansprofessor og valuerings-guru Aswath ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up