Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Investeringer i en verden uden supermagter

15. november 2016

Da Marko Papic stod på scenen i København i januar 2015, proklamerede han med sikkerhed i stemmen, at den traditionelle verdensorden med USA i hovedrollen som supermagt var ovre. I stedet stod vi overfor en multipolariseret verdensorden, der kan få store konsekvenser for den globale investor.

Vestens magt er svækket

Den geopolitiske chefstrateg fra BCA vurderede, at sammenhængskraften i den vestlige alliance var svækket og USA's lyst til at agere global politimand var for stærkt nedadgående. Bedst illustreret i konflikten i Irak, hvor USA ikke længere førte sig frem med samme selvsikkerhed, som under tidligere konflikter i Mellemøsten. Samtidigt var Papic bekymret for den gryende nationalisme som han så repræsenteret i den lange række af populistiske højrefløjspolitikere der satte dagsordenen særligt i Europa. Dette blev vel og mærke fremført lang tid før Donald Trump var en realitet som USA's næste præsident.

Usikkerhed for den globale investor

Udviklingen mod en multipolariseret magtbalance i verden er ifølge Papic dårligt nyt for den globale investor. I årerne der kommer, kan vi forvente at se en øget protektionisme med flere handelsbarrierer og større generel større global usikkerhed. Det er en udvikling, der truer den vækst og globalisering, som verdensøkonomien ellers har nydt godt af siden den kolde krigs slutning. Mest bekymret var han for de nye markeder, der efter hans mening er dårligere rustet til at modstå presset i en multipolariseret verdensorden.

Papic er en markant foredragsholder

Marko Papic adskiller sig fra mange andre geopolitisk eksperter ved, at han altid inddrager de investeringsmæssige aspekter i sine analyser. Som chefstrateg i det canadiske analysebureau BCA research, er han ikke bange for at komme med markante konklusioner om udviklingen på fremtidens aktiemarkeder. Det bliver derfor interessant at høre hans holdning til Brexit, Trump som præsident og de nye markeders positive udvikling i 2016.

Gense Marko Papic præsentation fra 2015.Spændende talere til Nytårskonferencen 2017

Til Nytårskonferencen til januar kan du derudover høre Margrethe Vestager samt stormester i skak og Harvardprofessor Kenneth Rogoff.

Det koster 3.500 kr. at deltage i konferencen.

Tilmeld dig Nyårskonferencen

Kort om Papic

Inden Marko Papic kom til BCA, var han senioranalytiker i efterretningsvirksomheden Stratfor, hvor han udformede den globale geopolitiske strategi. Han er en efterspurgt geopolitisk strateg og har været interviewet af en lang række medier, bl.a. The New York Times, The Wall Street Journal og BBC.

Mere om Nytårskonferencen

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

James Anderson, indflydelsesrig investor, tidligere partner i Baillie Gifford og forvalter af ...

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up