Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Fiona Hill: Ved den politiske frontlinje

22. december 2022

Man skal holde tungen lige i munden, når man læser om Fiona Hills opvækst, uddannelse og karriere. Hills liv har nemlig været en de rejser, man ikke hører om ofte. En rejse præget af enorm viljestyrke og stærk retfærdighedssans.

Det hele startede i Bishop Auckland – En af de mange engelske byer, der voksede under industrialiseringen, men som senere mistede fodfæstet. Hills far var minearbejder, og hun beskriver, hvordan familien kæmpede økonomisk. For at få tingene til at løbe rundt bidrog hun ved at passe en række småjobs gennem sin opvækst.

Hills flittighed i skolen belønnede sig, da det lykkedes at blive optaget på det prestigefyldte St. Andrews University i Skotland, der med sin grundlæggelse i 1413 betegnes som et af "The Ancient Four". Her studerede hun historie og russisk, hvilket først førte til en kandidatgrad og efterfølgende en Ph.d. på Havard University, som udover Hill også har udklækket amerikanske præsidenter og nobelprisvindere.

Der skal altså ikke herske tvivl om, at Fiona Hill ikke er bange for at smøge ærmerne op. Viljen bragte hende forbi jobs som efterretningsanalytiker under præsidenterne George W. Bush og Barack Obama, inden hun blev senior fellow ved tænketanken Brookings Institution beliggende på Massachusetts Avenue i Washington - også kendt som Think Tank Row. Efterfølgende blev hun ansat af Donald Trump som Senior Director for European and Russian Affairs og blev dermed en del af Trumps National Security Council – Et råd bestående af Det Hvide Hus' tungeste profiler, der beredskabsvilligt samles i det berømte Situation Room, når kriser truer USA.

Gennem dette virke har hun blandt andet stået ansigt til ansigt med Ruslands præsident Vladimir Putin. Hun har faktisk været tættere på ham, end vi andre nok har lyst til: "Jeg bemærkede jakkesættet. Et af de fine, skræddersyede. Måden, hvorpå hans små blodårer dunkede på hans venstre side af ansigtet." (Kilde: Business Insider)

Og måske den uønskede intimitet har gjort, at Fiona Hill kan kunnet komme ind under huden på Putin, og læse hans kolde, kyniske magtspil, hvor selv Twitter og Tesla-ejeren Elon Musk bliver decimeret til bonde i et skakspil: "Elon Musk har en enorm indflydelse og stor betydning for samfundet. Putin spiller på store mænds egoer, giver dem en følelse af, at de har en rolle at spille. Men i virkeligheden er de bare budbringere for Putin." (Kilde: Washington Examiner) 

I kraft af sin position som rådgiver for Donald Trump endte Hill i vidneskranken i den første rigsretssag mod præsidenten. Rigsretten var sat blandt andet på baggrund af en anklage om, at Trump havde bedt Ukraine finde skadende informationer om hans modstandere ved det amerikanske valg. Hills dom over Trump og hans politiske virke var klar: "Trump udgjorde en massiv risiko i forhold til kontraspionage på grund af hans svagheder og skrøbelige ego." (Kilde: NPR.org).

Men hvad er så næste skridt på rejsen for Fiona Hill? Som nytiltrådt kansler ved Durham University kan man umuligt forestille sig, at hun stopper her. Hun har allerede trodset sin fattige opvækst i den engelske arbejderklasse og lagt sig ud med præsidenterne i både USA og Rusland. Til SKAGEN Fondenes Nytårskonference 2023 kan du høre, hvor Hills næste kamp skal stå, når hun holder sit oplæg "Balancing Act: Russia, U.S. and the World".

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up