Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Er value-aktier på vej tilbage?

Vækstmarkederne tog en lille tænkepause i august, mens de globale markeder fortsat blev stærkere. SKAGENs globale vækstmarkedsfond SKAGEN Kon-Tiki præsterede en fremgang på 3,03 pct. i august, hvilket er 1,69 pct. mere end sit indeks. I år ligger fonden stadig efter inekset, men vi ser opmuntrende tegn på, at vores aktive, valuebaserede investeringsfilosofi kan få fornyet kraft efter en lang periode, hvor de dyre vækstaktier har braget frem.

Gode resultater fra Sydkorea

Blandt SKAGEN Kon-Tikis bidragydere lyste især tre sydkoreanske positioner op: LG Chem, som overgår fra at være et kemiselskab til at positionere sig som batteriproducent og leverede et resultat der var bedre end forventet. LG Electronics, der kom igen efter at have genereret solide resultater med bedre udsigter og endeligt Hyundai Motors, der og drives frem af stærke indtægter og øget fokus på selskabets styrker og potentiale i fremtidens kørelandskab.

Fondens råvarerelaterede positioner, herunder UPL og Ivanhoe Mines, bidrog yderligere til det gode afkast.

Laks på land er fortsat interessant

På den negativa side var den bæredygtige lakseproducent Atlantic Sapphire påvirket af den COVID-relaterede afmatning i byggesektoren og den kortsigtede påvirkning dette har på fangstmuligheder og kapitaludgifter. Investeringen er fortsat meget interessant, idet selskabet er tæt ved at revolutionere lakseopdræt ved at opdrætte landbaseret.

Også Samsung Electronics og Micron Technology bidrog på ned-siden i takt med, at deres udsigter til pristfastsættelsen på hukommelseschips på den korte bane blev forværret. 

Attraktiv vurdering

Om vi kigger fremad, så har de nuværende markedsforhold stor lighed med andre perioder, hvor man har jagtet afkast. Store stigninger i aktiekurserne uden tilsvarende forbedring i de grundlæggende faktorer spænder ben for det fremtidige afkast. På samme måde vil aktiekurser, der ikke følger den fundamentale værdi - alt andet lige - give et bedre fremtidigt afkast. Ifølge vores opfattelse læner SKAGEN Kon-Tiki sig nu i høj grad mod sidstnævnte.

SKAGEN Kon-Tikis portefølje består lige nu af 44 positioner, som handles til attraktive 11,5x 2020 P/E og 0,9x nuværende P/B, hvilket kan sammentlignes med vækstmarkederne på næsten 18x respektive 1,3x.

VækstmarkederKinaAktiv forvaltning
Vækstmarkederne byder på værdiskabelse i højt tempo
26. maj 2023

De nye markeder er spændende territorium for investorer med is i maven og mod på et dramatisk potentiale for værdiskabelse. Og nu er et godt tidspunkt at hoppe ombord på.

Nyt fra skagen
Suspension af handlen i SKAGEN Fondene onsdag den 17. maj 2023
17. maj 2023

Som anført i SKAGEN Fondenes finanskalender for 2023 er onsdag den 17. maj en lukkedag i Norge. 

SKAGEN 30 årInvester i fonde
Jeg har lært meget af SKAGEN
16. maj 2023

Roar Bolstad har i snart 30 år investeret i SKAGENs aktiefonde, og han har ikke tænkt sig at stoppe ...

SKAGEN 30 år
Et afgørende møde
16. maj 2023

Som ung bankede John S. Bjerga på hos en af SKAGENs grundlæggere. Det blev starten på et 30 år ...

Nyt fra skagen
Minimumsindkomst
15. maj 2023

Se hvordan privatbeskattede investorer, som ejede andele i SKAGENs aktiefonde pr. 30. marts 2023 ...

Nyt fra skagen
Afnotering godkendt af SKAGEN Avkastning, ISIN NO0008000452 på Nasdaq Copenhagen.
15. maj 2023

Afnotering af SKAGEN Avkastning, ISIN NO0008000452 på Nasdaq Copenhagen.

Globale aktiemarkeder
Flotte regnskaber banede vejen for fine afkast i april
10. maj 2023

Markedet lod sig ikke mærke med den fortsatte tumult i banksektoren og belønnede i stedet ...

Nyt fra skagen
Afnotering af SKAGEN Avkastning, ISIN NO0008000452 på Nasdaq Copenhagen
9. maj 2023

SKAGEN AS har d.d. ansøgt Nasdaq Copenhagen om accept for en afnotering af SKAGEN Avkastning fra ...

Bæredygtighed
SFDR: Hvad er det, og hvordan kommer det til at påvirke mig som kunde?
9. maj 2023

Du har måske allerede hørt om SFDR, den nye bæredygtighedslovgivning for finans, som EU er i færd ...

Tidligere artikler

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up