Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

SKAGEN Focus: Big in Japan

Det har været en begivenhedsrig uge på de japanske finansmarkeder. Vores koncentrerede aktiefond SKAGEN Focus, der investerer i en fokuseret portefølje af små- og mellemstore selskaber, har en betydelig andel af beholdningen investeret i japanske aktier, hvilket har bidraget til en stærk udvikling i fonden den seneste tid.

SKAGEN Focus har aktuelt ca. 16 pct. af fondens midler investeret på den japanske børs. Gennem det seneste år har forvalterne løbende øget eksponeringen mod undervurderede værdilommer på det japanske marked.

Den japanske centralbank (Bank of Japan) reviderede for nyligt retningslinjerne for den tiårige rente (udsvingsbåndet på rentekurvekontrollen blev udvidet, red.), hvilket resulterede i uro på de finansielle markeder. Den japanske centralbank tillader nu, at tiårige renter på japanske statsobligationer må svinge med op til 0,5 procentpoint (mod tidligere 0,25 procentpoint). Dette kan have en umiddelbar indvirken, idet det kan 'rette den japanske rentekurve ud'. Denne beslutning blev taget uden før jul, i en tid hvor likviditeten på finansmarkederne er lav.

Det helt store spørgsmål er nu, om dette bliver begyndelsen på en trend, hvor Japan lægger nulrentepolitikken og kontrollen af yield-kurven bag sig. Der vil ske et skifte i ledelsen af den japanske centralbank i april næste år, og der er god grund til at tro, at den nye ledelse vil gennemføre yderligere forandringer i samme retning. Japan er et af verdens mest belånte lande i forhold til BNP, så forandringer vil ske yderst gradvist.

Et naturligt skridt var at undersøge renten, hvilket burde give en positiv effekt på de japanske bankers rentemarginal, som har været faldende i flere årtier med nulrentepolitik. Samtidig handles store dele af banksektoren til meget lave værdiansættelsesmultipler, og i visse tilfælde til helt ekstreme værdier ift. bogført værdi. Den value-drevne og kontrære aktiefond SKAGEN Focus har gennem et godt stykke tid holdt aktier i to regionale japanske banker, Shiga Bank og Keiyo Bank.

Forvalterne Jonas Edholm og David Harris har endvidere investeret i Japan Post Holdings, som igen ejer en stor andel i banken Japan Post Bank og forsikringsselskabet Japan Post Insurance, der alle drager fordel af hændelserne den seneste uge. Ifølge forvalterne handles disse aktier til meget stor rabat ift. reel værdi. Den seneste udvikling har også ført til en styrket japansk valuta, hvilket også influerer positivt på SKAGEN Focus.

Læs seneste månedsrapport fra SKAGEN Focus.

Globale aktiemarkeder

Januar: De globale markeder fortsatte opturen

Optimismen på aktiemarkederne er fortsat høj, og det drev de globale aktier yderligere op i januar. ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Globale aktiemarkeder

Alexandra Morris: Dette bliver vigtigt i 2024

Hva bør investorer tenke på og hva vil prege markedene i det nye året? Det er særlig en ting ...

Fjerde kvartal: Markedet hentede det tabte

Kampen mod inflation er tilsyneladende bag os, og centralbankerne i store dele af de globale ...

Aktive valg gav fondene medvind i et svært kvartal

Både de udviklede markeder og vækstmarkederne oplevede fald de forgangne tre måneder, men fire ud ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up