Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Nytårskonference: Oplev vækstmiraklet i Sydøstasien

15. december 2017

Da britiske Dominic Scriven var på researchtur i Vietnam med en flok kollegaer fra Londons finansmiljø i starten af 1990erne, havde han ikke forestillet sig, at den korte forretningsrejse ville ændre hans liv for altid.

Karrieren var allerede sat på skinner for den succesfyldte forvalter, der havde taget springet fra det velkendte finanscentrum i London og videre til eksotiske Hong Kong. Men på rejsen i Vietnam, mødte han et eksotisk land med kæmpe potentiale, en fantastisk kultur og en stor skønhed. Det statskontrollerede land havde nogle få år tidligere i 1986 lanceret en række gennemgribende politiske og økonomiske reformer af landet, der åbenlyst bød på muligheder for den nysgerrige investor. Her lå hans fremtid. Her ville han flytte til og bo.

Æresbevisning fra præsidenten

Efter blot nogle få år i Vietnam grundlagde Dominic Scriven investorhuset Dragon Capital. Han var 31 år og havde til at starte med blot otte medarbejdere og en forvaltningsformue på 16 mio. USD. I dag, 24 år senere, er forvaltningsformuen vokset til 2,3 mia. USD, hvilket gør selskabet til den største private investor i Vietnamesiske aktier.Fondshuset forvalter i øjeblikket seks forskellige fonde med udgangspunkt i Vietnam og Sydøstasien. Dermed spiller Dominic Scriven og Dragon Capital en væsentlig rolle i landets økonomiske, men også politiske udvikling. Noget der blev sat en kraftig streg under i 2014, da Scriven modtog den fornemme "Labour Medal" fra den daværende Vietnamesiske præsident Truong Tan Sang. Siden 2000 har Vietnams økonomiske vækst været blandt de højeste i verden.

En drivkraft i Vietnams udvikling

Dominics vietnamesiske engegement rækker desuden langt ud over kernevirksomheden i Dragon Capital. Ud over at være en stor samler af vietnamesisk propagandistisk kunst er han dybt involveret i en række offentlige vietnamesiske embeder, hvor han hjælper med at udvikle landets politik, velfærd og økonomi.

Den vietnamesiske regering har for nyligt lanceret et stort privatiseringsprogram og en række reformer, der har til formål at gøre de finansielle markeder mere tilgængelige for udenlandske investorer. Et arbejde som Dominic er dybt involveret i, ligesom han har fungeret som en central rådgiver i udviklingen af landets fremtidige pensionssystem. Desuden spiller han en fremtrædende rolle i kampen for at bevare Vietnams dyreliv og store biodiversitet.

En introduktion til frontier markets

På årets nytårskonference vil Dominic Scriven tage deltagerne med på en rejse, der tager sit udgangspunkt i Ho Chi Min City fra 1994 og frem til nu. Fra en investors udgangspunkt vil han dele sine erfaringer og syn på udviklingen i Vietnam og Sydøstasien. Han vil komme ind på styrker og svagheder i de forskellige sektorer i Vietnam og komme med sit bud på fremtiden for regionen i sin helhed. I mere end 24 år har han investeret i aktier i frontier markets. Han har dermed oplevet den asiatiske økonomiske revolution på nærmeste hold.

Oplev Scriven på skagenfondene.dk

Dominic Scriven taler den 11. januar på SKAGEN Fondenes Nytårskonference i København. Vi gør foredragene tilgængelige for alle vores kunder, ved at live-streame direkte fra konferencen i Oslo, der bliver afholdt dagen før. Efterfølgende vil vi offentliggøre dem på vores hjemmeisde. 

Læs mere:

Nytårskonference: Oplev storbyromantikeren Edvard Glaeser

Nytårskonference: Forstå ungdomsgenerationen "millennials"

SKAGEN Fondenes Nytårskonference 2018

Mere om Nytårskonferencen

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

James Anderson, indflydelsesrig investor, tidligere partner i Baillie Gifford og forvalter af ...

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up