Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

4 min læsetid

Monica Hsiao: Muligheder i på obligationsmarkedet i Asien

Monica Hsiao er investeringsdirektør for Triada Capital, en Hong Kong-baseret hedgefond med fokus på panasiatisk virksomhedskredit, som hun startede i 2015. Som en af talerne på  Nytårskonferencen 2021 interviewede vi hende for at høre mere om hendes syn på, hvordan Kina håndterer pandemien, hvordan handelsforbindelserne kan ændre sig under en ny amerikansk præsident, og hvordan landet gør fremskridt inden for bæredygtighed.

Handelsaktiviteten synes at have bidraget til Kinas genopretning efter pandemien i en tid, hvor andre økonomier stadig kæmper med dens skadelige virkninger. Hvordan ser det ud for Kina i 2021?

"I modsætning til andre lande efter den globale finanskrise i 2008, har den kinesiske centralbank ikke troet på brede kvantitative lempelser for at stimulere økonomien. Som følge heraf råder den kinesiske centralbank stadig over en række pengepolitiske værktøjer til at støtte sin indenlandske økonomi, hvis det er nødvendigt.

Udsigterne for 2021 er positive for kreditorerne i den kinesiske private sektor, eftersom de fleste har forhåndsfinansieret og sænket sine gennemsnitlige kapitalomkostninger. Den globale markedslikviditet jagter afkast, der giver de fleste virksomheder adgang til flere finansieringskanaler.

I år tror jeg, flere må se i øjnene, at Kinas socialistiske regime har været mere effektivt end den vestlige verden, i det mindste i forbindelse med Covid-pandemien. Skulle fremtidige lignende udbrud forekomme, er Kina kommet ud med større tillid til sin økonomis evne til at komme sig hurtigere end de fleste lande i resten af ​​verden."

Se programmet for SKAGENs Nytårskonference

Muligheder i asiatisk kredit

Kan du fortælle os lidt om Triada Capital, og hvordan din kreditfokuserede fond har klaret sig under pandemien?

"Triada er en lang/kort kreditfond, der investerer i panasiatisk kredit og fokuserer på virksomhedsspecifikke katalysatorer. Indtil videre (fra og med november 2020) er Triada oppe med 10,30 pct. år til dato efter gebyrer (per 14. december 2020), og har haft et årligt nettoafkast på over 12,5 pct.

Det lykkedes os at begrænse faldet i marts i år til et etcifret tab og derefter kom vi os fuldstændigt inden for seks uger på trods af den betydelige risiko i denne periode. Spændinger mellem USA og Kina samt pandemien har resulteret i prisforskydninger og kreditfragmentering på vores markeder og adskillige virksomhedsbegivenheder i Kina og hele Asien.

I betragtning af det nuværende miljø med lave renter, løs centralbankpolitik og rentebundet markedsvolatilitet er det asiatiske kreditmarked et ekstremt rigt område lige nu for vores kreditstrategier."

Stadig hård, men mere forudsigelig

Hvilken effekt tror du, at det nye amerikanske formandskab vil have på handelsforbindelserne mellem USA og Kina? Tror du, at Kinas forhold til Washington vil være mindre ustabilt under Joe Biden?

"I dag er der enighed i Washington DC om USA's udenrigspolitik over for Kina. Når det er sagt, tror jeg, at Joe Biden som præsident vil være mere samarbejdsvillig, mindre useriøs og mere åben, og enhver politisk forhandling eller implementering vil sandsynligvis fortsætte på multilaterale niveauer gennem mere traditionelle diplomatiske kanaler snarere end ukonventionelle midler som tweets midt om natten. Den underliggende politik vil være den samme - det vil sige en meget hårdere politisk holdning til Kina - men Kina vil se Biden-administrationen som mere håndterbar og forudsigelig. Det vil være lettere at finde kompromisløsninger, især i handelsområder, hvor begge parter har brug for hinanden. På den politiske side vil spændinger relateret til "hot spots" (såsom Taiwan og Sydkinesiske Hav) sandsynligvis blusse op fra tid til anden, men vi forventer en ordnet og rationel reaktion fra begge parter for at reducere sådanne politiske konflikter.

Styring med et kinesisk twist

Med verdens største udslip af drivhusgasser er Kina ikke kendt for sin bæredygtighed, selv om der sker forbedringer. Hvor ser du de største forbedringer?

"Jeg tror, ​​at den største forbedring vil være inden for corporate governance, men med et kinesisk twist: Jeg forventer, at udviklingen af ​​governance på virksomheds- og provinsniveau vil være motiveret af frygt for, at kinesiske tilsynsmyndigheder griber ind og frygt for uforudsigelige politiske ændringer.

For nyligt blev ANT-Groups børsintroduktion standset, hvilket kan få førende virksomheder til at forbedre deres regnskabsstandard og genoverveje eventuelle aggressive ekspansionsstrategier, der kan føre til unødvendig systemisk risiko, især for private kunder. Kina fremskynder åbningen af ​​sine finansielle markeder for udenlandske investorer, og de fleste mennesker er klar over, at virksomhedsledelse er grundlæggende for at skabe bæredygtig vækst og fortsat udvikle kapitalmarkederne."

Mere om Nytårskonferencen

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

James Anderson, indflydelsesrig investor, tidligere partner i Baillie Gifford og forvalter af ...

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up