Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Derfor er udsigterne på vækstmarkederne gode

Nytårskonferencen var porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki Fredrik Bjelland inviteret til at snakke om mulighederne i vækstmarkederne. Efter flere år med pandemi og nedlukninger i mange af vækstmarkedslandene, er udsigterne nu lysere. Blandt andet fordi Kina inden jul opblødte deres nul-smitte-strategi. Det har investorerne i den grad bemærket, og vækstmarkederne har hidtil i år leveret et bedre afkast end de globale markeder målt i forhold til deres respektive indeks.

Hvad er nyt?

Er vækstmarkedsselskaberne virkelig blevet så meget bedre på kort tid, eller findes der andre forklaringer på fremgangen? For Fredrik Bjelland er det tydeligt, at de grundlæggende forhold fortsat er svært gunstige på vækstmarkederne, men det har de været længe. Det nye er, at historien – eller narrativet om du vil – er vendt rundt.

Det er nemlig opfattelsen af fremtiden og ikke det, der rent faktisk ligger foran os, der bestemmer prisen på selskaberne. De seneste 12 måneder har vi set, hvordan narrativet på vækstmarkederne har ændret sig, da inflationen og den følgende lavere økonomiske vækst er dukket op på radaren, forklarede Fredrik ved Nytårskonferencen.

Stor rabat på vækstmarkederne

Historisk set har værdiansættelsen af vækstmarkedsselskaberne været lavere end særligt de amerikanske selskaber. Men i perioden fra 2001 til 2010 forholdt det sig helt omvendt. Investorerne var på jagt efter en sikker havn efter både dot.com-krisen og finanskrisen, og derfor vendte mange blikket mod vækstmarkederne. Siden da er appetitten for vækstmarkederne faldet, og amerikanske teknologi- og vækstselskaber var det helt store frem til forrige år.

- Både værdiansættelserne og narrativet er i færd med at ændre sig til noget, der minder om det, vi så i begyndelsen af 00'erne. Vækstmarkedsindekset, MSCI Emerging Markets, handles dog fortsat til 60 pct. i rabat i forhold til det amerikanske aktiemarked, forklarede Fredrik på konferencen.

Her fremhævede han også investorlegenden Charlie Mungers visdomsord om, hvor man finder de bedste investeringer:

- Jeg har en enkel regel for fiskeri. Du skal fiske der, hvor fiskene er. Du skal fiske de gode handler, så enkelt er det.

Hvis du er på jagt efter et kup, så må du lede der, hvor priserne er lave, og værdiansættelsen kan ændre sig til det bedre. Vækstmarkederne bugner i øjeblikket med gode muligheder. Den eneste hage er, at du skal være kontrær for at fiske der, sagde Fredrik Bjelland på SKAGEN Fondenes Nytårskonference.

Først med det nyeste

Få aktuelle investeringsnyheder fra SKAGEN direkte i din indbakke.

Tilmed nyhedsbrev arrow_right_alt
Tal med en rådgiver

Er tiden inde til gode råd om dine investeringer?

Tag en snak med os - vi sidder klar til at give dig svar.

Kontakt os arrow_right_alt
Mere om Nytårskonferencen

James Anderson: Langsigtet merafkast kræver dybdegående kendskab til virksomhederne

James Anderson, indflydelsesrig investor, tidligere partner i Baillie Gifford og forvalter af ...

Stuart Kirk: ESG-investeringer kræver sund fornuft

Stuart Kirk, klummeskribent for Financial Times og tidligere Head of Responsible Investments hos ...

Kinaekspert Keyu Jin: Vestlige myter skygger for forståelsen af Kina

Keyu Jin, forfatter og økonom med speciale i kinesisk økonomi, talte ved SKAGEN Fondenes ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up