Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Hvordan bør du investere lige nu?

I løbet af de mere end 26 år, SKAGEN har forvaltet fonde, har der været mange børsfald - både små og store. Det sidste virkeligt store var finanskrisen i 2008-2009, som havde lange eftervirkninger.

Fælles for alle disse svingninger er dog, at når markedet er faldet, stiger det igen, siger SKAGENs direktør for formueforvaltning Pål Berskaug.

"Det vanskelige er at vide nøjagtigt på forhånd, hvornår det vender. Det har vi aldrig forsøgt at gætte på. I stedet anbefaler vi alle, som investerer i aktiefonde, at have is i maven og hellere lade pengene stå i fondene gennem urolighederne. Så slipper man for at skulle prøve at time markedet på det helt rigtige tidspunkt, når det vender igen," siger han.

Et lille trick: Køb fondsaktier på udsalg

Hvis du har investeret i fonde igennem nogle år, har du sikkert allerede hørt rådet om at "forholde dig i ro" mange gange. Netop den viden kan nemlig hjælpe dig gennem urolige tider, for det skal nok vende igen på et tidspunkt. Hvor længe det tager, eller hvor langt markedet skal ned, er der dog ingen, der ved før bagefter.

Hvis du ønsker at benytte uroligheden til noget positivt på den længere bane, er der flere ting, du kan gøre. Det er nemlig i dårlige tider, du lægger grundlaget for de gode tider.

"Hvis du har en langsigtet investeringshorisont og lidt penge på kistebunden, så kan det være en god ide at udnytte kursfaldene til at indkøbe flere fondsaktier. Så øger du din investering og får en bedre mulighed for at opnå et godt afkast på langt sigt, end du gør, hvis du køber, når kurserne er høje, og alle er glade," siger Pål Berskaug.

Se langt fremad

For godt en måned siden var det de færreste, som havde forudset konsekvenserne af coronavirussen uden for Kina. I dag er der mange, som har svært ved at forestille sig, at corona en skønne dag går over og bliver et kapitel i historiebøgerne. Det er den samme dynamik, der gentager sig, selv om alle lige nu er enige om, at det lige præcis denne her gang er det helt anderledes end sidst.

"Se langt fremad og forsøg at lade være at tænke, at dette kommer til at vare for evigt. Der kommer gode perioder med vækst og gode afkast igen. Hvis du er i stand til at huske det i dag, har du mulighed for at lægge grundstenen til et godt afkast i fremtiden. Og hvis du synes, det er utrygt, og du allermest har lyst til at smide kortene på bordet, så tal med os. Vi kan hjælpe dig med at sammensætte en portefølje, som passer til dine behov," lyder det fra Pål Berskaug. 

Undersøgelser viser nemlig, at de investorer, der taler med en rådgiver, opnår et langt bedre afkast på den lange bane, end dem, der ikke taler med en rådgiver.

Kontakt SKAGEN Fondene Danmarks kundeservice på tlf. 70 10 40 01 / kundeservice@skagenfondene.dk

Invester i fonde

Tre grunde: Derfor er investering i fonde bedre end lotto, hvis du vil score den store gevinst

Held er godt, men hvis du vil være rig, er en investeringsaftale et bedre bud på en god strategi. Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Invester i fonde

Sådan kan du også få et godt langsigtet afkast

Det er svært ikke at blive påvirket af svingende markeder. Men følelser bliver aldrig en pålidelig ...

SKAGEN har to af Norges bedste aktiefonde

SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki er kåret som Norges bedste aktiefonde i deres respektive ...

Jeg har lært meget af SKAGEN

Roar Bolstad har i snart 30 år investeret i SKAGENs aktiefonde, og han har ikke tænkt sig at stoppe ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up