Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Tre grunde: Derfor er investering i fonde bedre end lotto, hvis du vil score den store gevinst

Held er godt, men hvis du vil være rig, er det investeringer, som er vejen frem.  De færreste af os vinder den store gevinst i lotto, men alligevel spiller tæt på en million nordmænd lotto hver uge. Der bruges 80 millioner norske kroner ugentligt i håb om, at heldet er nok til, at få alle vindertallene korrekte.

Når man spiller lotto er sandsynligheden for gevinst uendeligt meget mindre end, når man investerer. Hvorfor? Jo, investering i fonde giver afkast – i hvert fald hvis du investerer i lang nok tid.

Der er 0,00019 promilles sandsynlighed for, at du har alle tal rigtige i lotto, du kan altså spille et helt liv, uden at vinde andet end småbeløb. Med en investeringsaftale kan du fordoble investeringsbeløbet efter 12 år (forudsætning: 6 pct. årligt gennemsnitligt afkast) 

Med en investeringsaftale kan du selv vælge din "vinderrække", ved at sammensætte en portefølje af de fonde, som passer dig bedst. Du kan når som helst justere sammensætningen af portefølken og få hjælp hertil af dygtige rådgivere. Vælger du de "forkerte" tal i lotto (som de fleste gør), må du bruge flere penge i næste uge, for at have en ny, minimal vinderchance.  

Vil du være millionær? Sådan gør du!

Hvorfor sammenligner vi investeringsaftaler med lotto? 

Der er omtrent lige så mange, der har en investeringsaftale, som der er personer, der spiller lotto hver uge. Rundt regnet en million nordmænd i begge lejre. Og der er sikkert overlap - folk der både spiller lotto og har investeringsaftaler, og det er måske ikke så dumt med en helgardering. Der er imidlertid ikke megen tvivl om, hvem der har den bedste mulighed for gevinst.   

Hvad er en investeringsaftale? En investeringsaftale er en automatisk opsparing i en fond, som oftest en gang om måneden, men du kan selv bestemme, hvor ofte du ønsker at investere. Da det hele sker automatisk, slipper du for at huske på det (i modsætning til lottokuponnen).

Jævnlige investeringer i fonde er en af de bedste måder at spare op på. Fx med en månedsopsparing, hvor dit automatisk overførte investeringsbeløb forbliver det samme måned efter måned, men da kurserne på fondene svinger, så får du nogen gange mere for pengene end andre gange. Jævnt set er chancen for, at du får en god gennemsnitpris, god. Jo længere du investerer, deto større er mulighederne for gode afkast.  
 

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up