Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right
4 min læsetid

Sommerhilsen fra CEO Tim Warrington: Sæt mennesket først

Vinderopskriften

I første havdel af 2021 har markederne fortsat med at belønne grundlæggende faktorer snarere end stemninger og trends. Denne udvikling understøttes af spirende inflation. Dette er en god nyhed for SKAGEN, og de fleste fonde ligger langt over sine respektive indeks hidtil i år.

I min optik er en prisdrevet strategi grundlæggende for en vellykket investering. Jeg er måske lidt mindre optaget end andre af den noget navlebeskuede diskussion om investeringsstil. Med fare for at blive beskyldt for kætterske tanker af mine kolleger må jeg indrømme, at jeg ser diskussionen om vækst versus værdi som en intellektuel øvelse, som er af større interesse for branchen end for mange investorer.

SKAGEN er en aktiv forvalter. Dette indebærer, at næstefter vores kunder, så er vores folk vigtigst. Når du vælger en aktiv forvalter, så er det afgørende, at forvalteren er pålidelig, kyndig og tilpasningsparat. De skal være tydelige omkring, hvad de ønsker at opnå og vise, at deres fremskrift kan genskabes. Dette er, hvad vi har opnået med SKAGENs porteføljeforvaltere. Mænd og kvinder med karakter og principper. Sammen med alle deres kolleger er de fundstændig dedikeret til fondene, de forvalter, og kunderne, de betjener. Sammen med kunderne investerer de i egne fonde, og incitamentet afhænger af de resultater, de opnår. Det er stadig min vigtigste opgave at give dem de bedste muligheder og friheden til at lykkes.

Mangfoldighed er vigtig

På trods af SKAGEN-teamets åbenlyse kvaliteter, så giver en periode med gode afkast mulighed for at vurdere, hvordan vi yderligere kan styrke virksomheden, se om vi har nogen talenthuller og ikke mindst lægge planer for den næste generation. Fondsforvaltning er helt afhængig af erfaring, og gennemsnitsalderen for medarbejdere og vikarer er i den øvre ende. Vi forsøger at rette op på denne skævhed med studenterprogrammer og sætte spotlight på yngre talenter. Det er interessant at bemærke, at SKAGENs bæredygtighedsteam som helhed består af yngre kolleger, og ønsket om at opnå stadig bedre bæredygtige løsninger er en målsætning blandt især den næste generation af investorer.

Indsatsen for mangfoldighed er vigtig. Kapitalforvalterforbundet, CFA Institute [i], er klar over vigtigheden af inklusion og mangfoldighed:

Inklusion og mangfoldighed er afgørende for fremtiden i forvaltningsbranchen. Et inkluderende arbejdsmiljø sikrer rentabel adgang til ressourcer og lige muligheder for alle. En inkluderende kultur, som fremmer mangfoldighed, vil være en vigtig del af en virksomheds succes."[ii]

Udover alder er køn et vigtigt kriterium. SKAGEN er virkelig heldig at have en stærk forkæmper og rollemodel for kvindelige ledere i finansbranchen i form af vores investeringsdirektør Alexandra Morris. Hendes lederskab har betydet, at SKAGEN som en af de første forvaltere underskrev det nyligt lancerede "Kvinder i finans Charter"[iii] i Norge. Disse retningslinjer blev først lanceret i Storbritannien i 2016 og sigter mod at fremme en bedre kønsbalance i finans gennem målbare forpligtelser. Dette er fremskridt.

God sommer

Når jeg om kort tid starter sommerferien, så skal jeg traditionen tro ud på min sædvanlige pilgrimsrejse til Sørlandet og finde Gabriel Scotts roman "Kilden" frem - som jeg gør hvert år. I år ender også Otto Norlands memoirer [iv] på læselisten efter en anbefaling fra en ven og tidligere kollega. Efter en karriere i det engelske bankvæsen blev norske Norland partner i Hambros Bank, før de gik nedenom og hjem. Ligesom Norland har jeg også et ben i begge lande, både Storbritannien og Norge, så jeg ser frem til at se mine landsmænd og kvinder gennem andres øjne. Derudover smider jeg i år også den franske forfatter Laurent Bizets "Civilizations" i rejsetasken. Dette ambitiøse værk er en kontrafaktisk roman, hvor inkaerne og aztekerne invaderer Europa i middelalderen og befrier dem fra inkvisitionen og det feudale regime.

Sådanne sommerritualer er vigtige og markerer tidens gang. Men for andet år i træk vil jeg savne min engelske familie. Det er vigtigt at møde venner og familie ansigt til ansigt. Dette gælder også på arbejdspladsen. Efter næsten halvandet år med begrænset kontakt til kolleger og kunder begynder vi i SKAGEN nu at åbne mere op for den almindelige forretningsgang igen. Vi ser frem til at vende tilbage til kontoret og samtidig bevare en del af fleksibiliteten ved at arbejde hjemmefra. Dette er den nye normal, og vi glæder os over den. Vi mærker også, at personlige kundemøder stadig er en vigtig del af vores tilbud og er afgørende for at skabe de stærke bånd mellem os. Efter sommeren planlægger vi derfor mere engagerede og relevante kundeaktiviteter. Dette er noget, vi alle kan se frem til.

Rigtig god sommer til dig og dine.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up