Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Stor aktivitet i SKAGEN Focus i andet kvartal

SKAGEN Focus leverede et solidt afkast i andet kvartal oven på et års tid med flot performance siden start-2020. Rotationen mod value-aktier fortsatte først i kvartalet men rotationen lavede siden lidt af et U-turn i juni, efter at centralbankerne atter tvang statsrenten ned, hvilket indikerer at det aktuelle inflationsklima kun er midlertidigt. I SKAGEN Focus mener vi, at den cykliske forbedring i aktiepriserne mere eller mindre er overstået, og vi har derfor reduceret fondens eksponering mod tidlige cykliske aktier markant og samtidig øget fondens positioner betydeligt i undervurderede rejserelaterede selskaber og finansielle aktier, der handles med rabat.

 

SKAGEN Focus føjede en række nye selskaber til porteføljen i andet kvartal. Den franske biludlejningskoncern Europcar købte vi til en pris på omtrent 0,28 euro per aktie. Selskabet var for højt gældsat, da coronakrisen brød løs og dermed nødsaget til at restrukturere gælden. Som følger er Europcars balance nu ganske fornuftig, og selskabet har minimalt med nettogæld. Europcar sidder stadig på en betydelig del af markedet i Europa og handles med en god rabat sammenholdt med den indtjening, man kan forvente under normaliserede forhold, hvilket i øvrigt blev bekræftet allerede i slut-juni, hvor selskabet fik et bud fra et konsortium ledt an af Volkswagen på 0,44 euro/aktie. Selv om dette bud stemmer fint overens med aktiens pris, da vi købte os ind, så er det stadig lavt i sammenligning med vores kursmål på 0,60 euro, og blev da også afvist af ejerne. Europcar blev en af fondens stærkeste performere i kvartalet.

Mineselskabet Roxgold var en anden stærk position, efter et købsbud fra Fortuna Silver. Fonden reducerede sin position, da selskabet så småt er ved at have nået kursmålet, men Roxgold hører stadig hjemme i top-ti blandt fondens største positioner.

Ud med cykliske aktier, ind med rejseaktier

Vi solgte os i kvartalet ud af en række selskaber, efterhånden som de nåede deres kursmål, herunder tømmerproducenten West Fraser Timber og maskinkomponentproducenten Norma Group. Også industrikæmpen Hitachi Construction Machinery måtte forlade porteføljen, og mineselskabet Ivanhoe Mines blev kraftigt reduceret.

Omvendt købte vi os ind i den tyske biludlejningsvirksomhed SIXT i perioden. Selskabet er stået flot gennem pandemien og har formået at forbedre sin markedsposition. Vi har købt en andel som preferenceaktier, der handles til en betydelig rabat – ca. 40 pct. af den almindelige aktiepris, hvilket udgør en attraktiv investeringscase.

Der blev også plads til en engelsk transportør, nemlig busoperatøren Stagecoach. Selskabet driver bustrafik i bade London og flere andre regioner landet over, og vi mener, at aktien handles til en betydelig rabat, sammenlignet med dens reelle fair pris.

Fremtiden tegner lyst

Der er stadig mange attraktive value-muligheder derude, hvilket vores nye beholdninger også vidner om. Den positive udvikling i vaccineudrulningen understøtter vores forventning om en bedring inden for mange områder. Lige nu er 85 pct. af SKAGEN Focus positioneret i small-/mid-cap segmentet. Ved kvartalets udgang havde vi i alt 42 betydeligt undervurderede positioner i vores portefølje, der alle har stor upside, anskuet på den halvlange og lange bane.

Tal med vores rådgivere

Vil du høre mere om dine investeringsmulighede? Få en gratis og uforpligtende snak med vores dygtige rådgivere.

Kontakt os arrow_right_alt
Hvad er value-investering?

Der er mange forskellige overbevisninger inden for investering. Hos SKAGEN mener vi, at value-investering kan bidrage til det bedste langsigtede, risikojusterede afkast for vores kunder. 

Læs mere om, hvad value-investering egentlig indebærer.

Læs mere arrow_right_alt
Aktiefonde

SKAGEN Global: Tålmodig og langsigtet

Vårt globale aksjefond har i år ligget etter den teknologitunge globale indeksen, men er godt ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Aktiefonde

SKAGEN Global på toppen

Det tyske finansmagasinet Das Investment har kåret SKAGEN Global til det beste aksjefondet i sin ...

SKAGEN Vekst: Forrest i feltet

Vores ældste fond leverer stadig et solidt afkast til kunderne. SKAGEN Vekst kan i år fejre 30-års ...

SKAGEN har to af Norges bedste aktiefonde

SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki er kåret som Norges bedste aktiefonde i deres respektive ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up