Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

4 min læsetid

Levi's aktien: Derfor gik SKAGEN Focus på tøjshopping

Man kan ikke sige jeans uden at sige Levi's. Og nu kan man heller ikke tale om SKAGEN Focus' portefølje uden at nævne den verdenskendte denimgigant. Forvalterne i SKAGENs fokuserede small-/mid-cap-fond købte sig nemlig ind i selskabet i juli. Og hvorfor så det? Det fortæller Jonas Edholm til Euroinvestor.dk, hvor han videre forklarer:

"Fordi det havde været galskab at lade være," lyder det korte svar fra porteføljeforvalter i SKAGEN Focus Jonas Edholm, der fortsætter:

"Den aktuelle frygt for en forbruger-recession har presset Levi's-aktien ned i et niveau, vi ikke har set, siden vi befandt os på pandemiens absolutte bund. Det har givet os mulighed for at købe ind i et af verdens stærkeste brand – vel at mærke et brand med massive vækstmuligheder – til ti gange indtjening og altså en betydelig rabat sammenlignet med aktiens værdi."

Har ledt længe

SKAGEN Focus-forvalterne havde været på mode-aktiejagt en rum tid, sider Jonas Edholm:

"Vi havde ledt længe efter en ny position i affordable fashion-sektoren. Vi regner bestemt ikke med, at det bliver en rejse uden bump på vejen, og på den korte bane kan aktien vise sig endog meget volatil. Men vores forventning om en upside på 50 pct. over tre år bekræftes, når vi analyserer den balancerede vækst, og også når vi ser på den diskonterede pengestrøm (DCF)."

Levi's gik på børsen – igen – i marts 2019 (efter at have afnoteret sig i 1985) til 24 dollars per aktie. Kursen nåede op i 28 dollars omkring årsskiftet i år og faldt med resten af markedet hen over foråret for at havne i 16 dollars i juli. Og så trykkede teamet på knappen.

"Lige meget hvordan vi regnede på det, var aktien åbenlyst billig med en god balance og lav gæld," siger Jonas Edholm og tilføjer som et andet eksempel på aktiens styrke, at Levi's har lanceret et årligt 750 mio. dollar aktie-tilbagekøbsprogram.

Vild offline-ekspansion

Levi's har været på en vild ekspansionsrejse og vækster, lidt specielt, mest i deres fysiske butiksnetværk. Deres fysiske direct-to-consumer-salg står med mere end 50.000 butikker verden over for 36 pct. af omsætningen og forventes at nå 55 pct. inden 2027. Onlinesalget står omvendt for blot 8 pct. af omsætningen men forventes også at vækste.

Koncernen satser på at åbne 80 nye egne butikker hvert år frem mod 2027, og i et erhvervsejendomsmarked, hvor udbuddet overstiger efterspørgslen, er det muligt for koncernen at anskaffe sig butikslokaler på prima beliggenheder med en stor rabat på lejen.

SKAGEN Focus-forvalterne har stor tillid til, at netop forbrugsaktier vil komme pænt igen oven på det naturlige fald som følger af et højere rentemiljø og stigende forbrugspriser. Kursmålet er sat til 26 dollars og forventes at være nået i løbet af de kommende tre år, lige meget hvilken vej de makroøkonomiske vinde blæser, siger Jonas Edholm:

"Til en så favorabel anskaffelsespris mener vi, at risikoen for recession er regnet ind. Alene den seneste måned har vi set en rotation mod mere langtidsholdbare aktier," lyder det fra Jonas Edholm.

Klar værdi i brandet

Og prædikatet 'langtidsholdbar' kan man i hvert fald sætte på Levi's, der med etableringsåret 1853 har bevist sin overlevelsesevne gennem flere århundreder.

"Der er jo en klar værdi i brandet. Alle kender det, og konkurrenterne er få, så deres markedsposition er ikke truet. Hertil har de en stærk ledelse og gode ekspansionsmuligheder – både i butiksnetværket men også i nye segmenter," lyder det fra porteføljeforvalteren.

Levi's købte sig nemlig for et år siden ind i yogatøjmærket Beyond Yoga, som skal bruges som løftestang for yderligere ekspansion. Brandet sidder nemlig aktuelt langt tungere på de mandlige forbrugere, end de kvindelige, der kun tegner sig for en tredjedel af kunderne:

"En af de vækstkatalysatorer, vi ser i Levi's, er netop de gode muligheder for at ekspandere forretningen gennem øget fokus på de kvindelige forbrugere – både via hovedforretningen Levi's og opkøb som fx Beyond Yoga," forklarer Jonas Edholm.

Så konklusion er kort og klar:

"Alene siden vi købte os ind, er markedsværdien øget fra 6,5 mia. dollars til 7,6 mia. dollars. Udsigterne tegner pænt."

Kilde: Euroinvestor.dk

Tal med en rådgiver

Er tiden inde til gode råd om dine investeringer?

Tag en snak med os - vi sidder klar til at give dig svar.

Kontakt os arrow_right_alt
Først med det nyeste

Få aktuelle investeringsnyheder fra SKAGEN direkte i din indbakke.

Tilmed nyhedsbrev arrow_right_alt
Portefølje

Aktiemarkedet leverede lidt af gevinsten tilbage i februar

Træerne vokser ikke ind i himlen, og oven på en overraskende positiv januar trak februar fra. Fire ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Portefølje

SKAGEN Kon-Tiki: Sådan kan vi løse udfordringerne i Oyu Tolgoi-minen

Mongoliet har en rig kulturarv og endnu rigere naturressourcer. Hvordan kunne det dog gå så galt ...

Hold balancen efter en god juli

Efter den gode markedsudvikling i juli, kan det være en god idé at tage et kig på din ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up