Gå til hovedindhold
2 min læsetid

Hold balancen efter en god juli

Juli var en god måned for SKAGENs aktie- og obligationsfonde. Samtlige fonde leverede afkast på niveau eller bedre end deres respektive indeks. Det er ikke usædvanligt at opleve en kraftig stigning i efterkant af en turbulent periode, som den vi netop har oplevet.

En del af usikkerheden i markedet forsvandt i forbindelse med beslutningen om et Brexit – selvom den ikke blev erstattet med en anden beslutning. Nemlig, hvilken relation Storbritannien skal have til EU. Renteniveauerne er endnu ikke tilbage på niveauerne før Brexit, og markedet forventer lave renter længe.

Fokus på porteføljesammensætningen

Vores erfaring viser os, at mange investorer strømmer ind i et stigende aktiemarked. Man skal dog være forsigtig. På samme måde som man ikke bør sælge kraftigt ud efter store kursfald, så bør man heller ikke købe stort ind efter en kraftig kursstigning. Det er ikke sådan, at alt nu nødvendigvis er godt.

På den ene side har vi stimulering fra centralbankerne, selskaber der rapporterer bedre resultater end forventet og en tilsyneladende stabilisering af den økonomiske vækst i Kina. På den anden side har vi lavere forventet vækst i den globale økonomi og politisk usikkerhed.

I denne situation er det vigtigt at sikre, at din porteføljesammensætning og strategiske fordeling passer til din investeringsprofil og horisont. Man har typisk en overvægt af aktier efter en stigning som denne, og det kan være naturligt at reducere dette i forhold til den strategiske fordeling.

Attraktive virksomhedsobligationer

Virksomhedsobligationer er en naturlig del i en langsigtet og balanceret portefølje, og overvejer du, at reducere en overvægt i aktier, kan virksomhedsobligationer være en fornuftig løsning. At investere i virksomhedsobligationer, betyder at du låner penge ud til virksomheder, sådan som SKAGEN Credit gør.

Vil du vide mere?

Vil du have hjælp til at sammensætte den rigtige portefølje eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores formuerådgivere på telefon 7010 4001.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.