Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Sommerfreden sluttede brat, da Kim Jong-Un genoptog udviklingen af sit a-våbenprogram og sendte en bølge af nervøsitet igennem de globale aktiemarkeder. SKAGEN Kon-Tiki har en væsentlig eksponering mod Sydkorea og overvåger situationen i Nordkorea ekstra nøje.

Spændinger i den del af verden har længe været en konstant, og den voldsomme geopolitiske eskalering ser da heller ikke ud til at have påvirket de Sydkoreanske aktier væsentligt. Således var tre ud af fondens fem største bidragsydere koreanske i august måned. Sydkorea fortsætter med at tilbyde gode langsigtede investeringsmuligheder, hvor der sker mange forbedringer i selskabsledelserne i landet og værdiansættelser er stadig attraktive.

Det hjælper dog ikke Hyundai Motor, der fortsætter med at lide under faldende amerikansk efterspørgsel og store udfordringer med salgsdistributionen i Kina. I slutningen af måneden blev porteføljeteamet styrket med Fredrik Bjelland, der kommer til SKAGEN fra den norske oljefonds Shanghai-kontor.

Den usandsynlige succeshistorie

SKAGEN Global kunne i august måned fejre et udsædvanligt jubilæum på fondsmarkedet og se tilbage på to årtier med flotte resultater og en unik historie i Stavanger. Fonden har i sin levetid givet et samlet afkast til investorerne på mere end 46 norske milliarder kroner, hvilket svarer gennemsnitligt årligt afkast på 13,9 procent i danske kroner, i en periode, hvor markedet har givet 4,4 procent i årlige afkast. Det betyder dog ikke at udviklingen er gået i stå i porteføljen. Tværtimod fortsætter jagten efter undervurderede kvalitetsselskaber med uformindsket styrke. Det blev bevist i august måned, hvor porteføljeteamet købte sig ind i de tre nye spændende selskaber; det tyske ejendomsselskab Deutsche Wohnen, medicinalvirksomheden Waters Corporation og det globale forsikringsselskab Chubb.

Ejendomsaktier i positiv udvikling

Den globale ejendomsaktiefond, SKAGEN m2, fortsatte den gode udvikling i august måned og slog endnu en gang sit referenceindeks. Generelt fortsætter ejendomsaktierne de seneste års positive udvikling og ser fortsat ud til at være en særdeles attraktiv aktivklasse. Det gælder også SKAGEN m2, hvilket blev understreget af en generel positiv regnskabssæson for selskaberne i SKAGEN m2's portefølje, hvor det står klart, at vækstpotentialet fortsat er højt i porteføljen og ejendomsmarkedet generelt i rigtig god form i store dele af verdenen.

Det kinesiske ejendomsselskab Sun Hung Kai Properties blev tilføjet porteføljen i august måned. Selskabet har en velafbalanceret forretningsmodel og en stærk fundamental udvikling med aktiviteter i både Hongkong og på fastlandet i Kina.

Teva Pharmaceutical trak SKAGEN Focus ned

August måned blev en udfordrende måned for den globale koncentrerede aktiefond SKAGEN Focus. Porteføljen er blevet ramt af en uheldig udvikling i en par af selskaberne, hvor medicinselskabet Teva Pharmaceutical var en af de væsentligste årsager til at porteføljen tabte yderligt terræn i løbet af måneden. Selskabet leverede et svagt regnskab for andet kvartal og reducerede sine forventninger til resten af 2017. Teamet har dog stadig tiltro til, at selskabet overvinder udfordringerne og kan komme styrket ud af perioden bl.a. som følge af, at antallet af generiske medicinalproducenter formentlig vil falde i takt med at presset stiger på priserne i markedet.

På den positive side bød den Østeuropæiske drikkevareproducent Stock Spirits på gode regnskaber og var oppe med næsten 50 procent. Den brasilianske kødproducent JBS bød også på gode nyheder og er kommet stærkt tilbage og er nu oppe med 45 procent i lokal valuta siden midten af juni. Porteføljeteamet solgte sig ud af E-Mart i august efter at kursmålet blev nået.

Øyvind Fjell sætter sit fingeraftryk i SKAGEN Vekst

Øyvind Fjell, der er den nye hovedforvalter i SKAGEN Vekst, brugte august måned til at trimme den nordisk/globale portefølje og bytte en række af selskaberne ud med nye spændende positioner. Det betød blandt af andet, at der blev solgt ud af Norwegian, Teva, Ericsson og H&M. I stedet blev positionen i Vestas øget på bakgrund af en stærk rapportering i andet kvartal. I august brugte SKAGEN Vekst noget af sin likviditet til at øge eksponeringen mod råvarer, som stadig byder på nogle særdeles attraktive prisfastsættelser, samtidigt med at populariteten er stigende. Af nye selskaber i porteføljen kan det danske transportselskab DSV nævnes.

Bliv opdateret i statusrapporterne

I statusrapporterne kan du læse mere om alle bevægelserne og performance i alle aktiefondene. Her kan du også læse om obligationsfondene i SKAGEN Fondene og hvordan de geopolitiske spændinger, har påvirket porteføljerne. Du er altid velkommen til at kontakte en rådgiver, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning.

 

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up