Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Fredrik Bjelland kommer til SKAGEN Kon-Tiki med en bred erfaring og imponerende resultater fra bl.a. Morgan Stanley og Norges Bank Investment Management, hvor han igennem årene har arbejdet med markeder som omfatter bl.a. Kina, Europa, Rusland og Sydamerika.

Det er et markant sceneskift når, porteføljeforvalteren Fredrik Bjelland skifter fra en ledende stilling i Shanghai for NBIM (populært kaldet Norges Oliefond), til Stavanger og SKAGEN Kon-Tiki, hvor han kommer til at indgå i porteføljeteamet med Knut Harald Nilson og Cathrine Gether. Selvom kontrasten mellem den norske vestkyst og metropolen på Kinas østkyst næppe bliver større, føles skiftet, ifølge Bjelland, helt naturlig. Efter et succesfuldt ophold i Kina, hvor han var porteføljeforvalter og leder for Kina, specielle mandater er det lidt af en drøm, der går i opfyldelse, når han den 28. august bliver en del af forvalterteamet i en af Skandinaviens mest succesrige globale aktiefonde.

"Jeg er opvokset i Stavanger og har løbende fulgt SKAGEN Fondene og set, hvordan de har været med til at ændre fondsmarkedet i Norge. Investeringsfilosofien og den unikke historie har altid tiltrukket mig, og jeg har længe vidst, at det var et sted, jeg gerne ville være. Jeg synes timingen er perfekt, da SKAGEN står overfor en spændende udvikling, som jeg glæder mig til at blive en del af." siger Fredrik Bjelland.

Bred erfaring og stærkt netværk

I Shanghai sad Bjelland med ansvaret for Kina og specielle mandater. Her sad han i spidsen for et team af kinesiske medarbejdere, med fokus på den langsigtede, værdibaserede og aktive aktieudvælgelse. Det har givet ham et unikt indblik i et marked, der kan være svært at få det fulde indblik i. Det kræver et stærkt netværk og en indsigt i de mekanismer, der styrer markederne i Kina og regionen, der omgiver det enorme land.

"Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til Stavanger med en række spændende investeringsideer fra Kina og kan stille et netværk til rådighed, som er meget nyttigt, når man vil forstå markedet.. Samtidigt glæder jeg mig til igen at få et endnu bredere mandat rent geografisk og vende tilbage til markeder fra mine tidligere stillinger." siger han. Bjelland har igennem årene arbejdet med markeder som omfatter bl.a. Europa, Rusland og Sydamerika for NBIM.

På afstand fra hysteriet

Fredrik Bjelland er allerede flyttet med sin familie til Stavanger. Det har han gjort for at være tæt på teamet og alle forvalterne i SKAGEN. Selvom det kommer til at kræve flere lange rejser tilbage til den anden side af jorden, når selskaberne i de forskellige lande og regioner skal besøges, ser han flere fordele i at være lidt på afstand af det hele. Det kan være svært ikke at lade sig rive med, når man befinder sig midt i den rivende udvikling, der præger flere af de nye markeder.

"Jeg kommer uden tvivl til at savne den rå energi og iværksættermentaliteten, der er meget fremherskende i hele Kina. Det er en region i en voldsom udvikling, hvor man har en fornemmelse af at alt er muligt. Det er ikke længere hele jordens produktionsenhed, men en meget selvstændig og magtfuld nation. Derfor kan det også være sundt at se tingene lidt udefra, når man er en langsigtet og værdibaseret forvalter, der helst skal se igennem bobler og pludselige stemninger" siger Bjelland.

I NBIM har Fredrik Bjelland ind til videre skabt sig en markant profil takket være stærke grundlæggende aktieanalysefærdigheder og nogle særdeles solide resultater. Før Shanghai arbejdede han i London, hvor han bl.a. var aktieanalytiker for Morgan Stanley.

Fredrik Bjelland starter som porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki den 28. august 2017. Ønsker du at høre mere om muligheden for at investere i SKAGEN Kon-Tiki, er du velkommen til at kontakte en af vores rådgivere på telefon 7010 4001.

Læs også:

Mere om SKAGEN Kon-Tiki

Fremgangen i de nye markeder kalder på aktiv forvaltning

Kvartalsrapport Q2 2017 - SKAGEN Kon-Tiki

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up