Gå til hovedindhold
2 min læsetid

Hvad gør man når kursen svinger?

Det kan være svært at være vidne til, at ens opsparing skrumper, når aktiemarkederne falder. Men hvis du har været investeret i aktier i mere end et par år, ved du også, at udsving kommer fra tid til anden. 

"Når medierne går i "breaking news" med nyheden om aktier i frit fald, kan det være svært at holde hovedet koldt. Men det betaler sig at have is i maven. Erfaringer fra tidligere korrektioner viser, at vi i Skandinavien er gode til at ignorere markedsstøj og udsving, men i stedet tænker langsigtet, når vi investerer." siger Stein Svalestad, der er porteføljeforvalter og aktiestrateg i SKAGEN Fondene.

Udnyt markedets tilbagegang

Ifølge Stein Svalestad er det hverken overraskende eller unaturligt, at markederne sætter sig efter en længere stabil opgang. Sådanne korrektioner skaber gode muligheder for at komme ind i spændende aktier til attraktive priser. Til gengæld viser historien, at det stort set er umuligt at time markedet i forhold til at gå ind og af aktier i forhold til toppen og bunden.

Ingen tegn på krise

Kigger man på aktiemarkederne generelt kan man godt tage sin forholdsregler, hvis overskrifterne i aviserne ødelægger ens nattesøvn, også selv om der ikke er noget, som tyder på, at markedet står over for en større korrektion, som vi fx så i 2008.

"Hvis du kun er investeret i aktier, kan det være en god ide at udvide din opsparingsportefølje med en obligationsfond eller to. De vil reducere udsvingene i din portefølje. Desuden er det altid godt at sprede sine investeringer på flere forskellige typer aktiefonde, hvis du ønsker en mere robust opsparing," slutter Stein Svalestad.

Hvis du har spørgsmål eller bare er nysgerrig på vores holdning til den aktuelle situation, så er du altid velkommen til at kontakte en af vores dygtige rådgivere.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.