Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Hvad gør man når kursen svinger?

Det kan være svært at være vidne til, at ens opsparing skrumper, når aktiemarkederne falder. Men hvis du har været investeret i aktier i mere end et par år, ved du også, at udsving kommer fra tid til anden. 

"Når medierne går i "breaking news" med nyheden om aktier i frit fald, kan det være svært at holde hovedet koldt. Men det betaler sig at have is i maven. Erfaringer fra tidligere korrektioner viser, at vi i Skandinavien er gode til at ignorere markedsstøj og udsving, men i stedet tænker langsigtet, når vi investerer." siger Stein Svalestad, der er porteføljeforvalter og aktiestrateg i SKAGEN Fondene.

Udnyt markedets tilbagegang

Ifølge Stein Svalestad er det hverken overraskende eller unaturligt, at markederne sætter sig efter en længere stabil opgang. Sådanne korrektioner skaber gode muligheder for at komme ind i spændende aktier til attraktive priser. Til gengæld viser historien, at det stort set er umuligt at time markedet i forhold til at gå ind og af aktier i forhold til toppen og bunden.

Ingen tegn på krise

Kigger man på aktiemarkederne generelt kan man godt tage sin forholdsregler, hvis overskrifterne i aviserne ødelægger ens nattesøvn, også selv om der ikke er noget, som tyder på, at markedet står over for en større korrektion, som vi fx så i 2008.

"Hvis du kun er investeret i aktier, kan det være en god ide at udvide din opsparingsportefølje med en obligationsfond eller to. De vil reducere udsvingene i din portefølje. Desuden er det altid godt at sprede sine investeringer på flere forskellige typer aktiefonde, hvis du ønsker en mere robust opsparing," slutter Stein Svalestad.

Hvis du har spørgsmål eller bare er nysgerrig på vores holdning til den aktuelle situation, så er du altid velkommen til at kontakte en af vores dygtige rådgivere.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up