Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Muligheder i handelskrigen

Efter flere måneder med optrapning og gensidige trusler har USA og Kina indledt det, der ligner første skridt i en handelskrig mellem to af verdens største økonomier. Fredag indførte USA straftold på produkter til en værdi af 34 mia. USD, og Kina fulgte straks efter med tilsvarende straftold.

Eskaleringen fra trusler til handelskrig forventes at få globale konsekvenser. Forsyningskæderne i verdenshandlen rammes, hvilket vil medføre højere omkostninger for erhvervslivet og dyrere produkter for forbrugerne. Aktiemarkederne bliver også påvirket.

Forberedt på uro

Til trods for at udsigterne til en handelskrig på kort sigt gør aktiemarkederne uforudsigelige, mener forvalterne i SKAGEN Global, at aktier fortsat er attraktive for langsigtede investorer.

- Dette er historien om en varslet ulykke. Signalerne fra både USA og Kina har været tydelige, og usikkerheden har primært ligget i, hvorvidt Trump rent faktisk ville gøre alvor af sine trusler. For os som aktive forvaltere er det i urolige tider som disse, at muligheder opstår. SKAGEN Global har et bredt investeringsmandat, hvilket gør os i stand til at finde og investere i aktier i undervurderede selskaber - stort set hvor som helst. Når ”alle” frygter en krig betyder det, at vi kan finde endnu billigere kvalitetsselskaber. På langt sigt betaler det sig. Også selvom det på kort sig ser noget turbulent ud, siger Knut Gezelius, forvalter i SKAGEN Global.

I løbet af andet kvartal har SKAGEN Global justeret porteføljen, og investerede bl.a. i de tre amerikanske selskaber; MasterCard, Moody´s og Tyson Food.

Vi ser, at MasterCard, som beskæftiger sig med gennemførsel af betalingsinstruktioner, har fordel af det globale skifte fra kontanter til elektronisk betaling. En ændring der er drevet af forbrugernes krav om brugervenlighed, væksten i internethandlen, og at myndighederne har endnu mere fokus på skatteunddragelse.

Kreditvurderingsbureaet Moody’s opererer i et marked med få dominerende aktører og vil over tid få fordel af vækstmarkedernes overgang til finansiering via obligationer.
USA’s ledende kyllingeproducent, Tyson Foods, har tidligere været en del af SKAGEN Globals portefølje. Selskabet oplevede et fald i aktiekursen grundet kortsigtet støj, men protein-trenden og prisudviklingen er stadig intakt.

- De sidste seks måneder har SKAGEN Global øget antallet af potentielle kandidater til porteføljen, således at fonden kan udnytte pludseligt opstående købsmuligheder fremover, slutter Knut.

Handelskrig

Professor Nouriel Roubini spår om endnu en krise – får han ret igen?

I 2006 forudså professor i økonomi Nouriel Roubini, at massiv spekulation i stigende huspriser ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Handelskrig

Udviklingen på vækstmarkederne – hvor skal vi hen?

Væksten i udviklingslandene er fortsat attraktiv til trods for det anspændte handelsklima. Men hvis ...

Investeringsdirektøren: Muligheder i de udfordrede vækstmarkeder

De globale aktiemarkeder fortsatte deres kurs i tredje kvartal og leverede tilfredsstillende afkast ...

USA udbyggede forspringet i august måned

De udviklede markeder, med USA i spidsen, havde generelt en stærk måned med gode afkast. Til ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up