Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

4 min læsetid

Opdatering fra CEO'en: En fortælling om ild og is

For nyligt sendte en god ven et videoklip til mig med et brandslukningsfly, som spredte skumslukning over hans græsplæne i Aspen, Colorado. Hans hjørne af USA er aktuelt omgivet af den særeste kombination af ild og frost. De områder, der ikke står i lys lue er dækket af is og sne. Samtidig har vi hver dag kunnet læse om "dommedagsgletsjeren" Thwaites i Antarktis, der smelter hurtigere og hurtigere, hvilket spås at kunne få vandstanden til at stige med alt fra 65 cm til tre meter. Og i forrige uge rapporterede WWF, at verdens bestand af vilde dyr er mindsket med totredjedele i løbet af de seneste 50 år. Vi står midt i en dobbelt krise med klima og udrydning af truede dyrearter.

Vi spiller alle en rolle i kampen for at finde løsninger på disse kriser. SKAGENs vigtigste bidrag handler om ansvarsfulde investeringer. Både gennem at dirigere kapital til de selskaber, som vil blomstre i arbejdet med at løse udfordringerne, som krisen medfører, men også gennem at gå i dialog med selskaber og overbevise dem om at foretage ændringer - eller som en sidste vej: True dem med, at vi sælger os helt ud.

SKAGEN har i løbet af sommeren fået nye og forbedrede retningslinjer for bæredygtighed. Vi øger fx presset på selskaber, som bidrager til klimaforandringer og eskksluderer selskaber, der lobbyer mod målene i Paris-aftalen.

Vores mål er stadig at levere det bedst muligt risikojusterede afkast, men at gøre det på en måde, som ikke efterlader verden i værre stand. Du kan læse mere om vores engagement og vores bæredygtighedsinitiativer i vores kvartalsvise bæredygtighedsrapport

Anden bølge

Sommeren gav en kortvarig følelse af normalitet for mange af os. Men i en pandemi fører alle ændringer i livsstil til en forandring i smittefrekvensen, og august/september var ingen undtagelse. Vi ser derfor en ny bølge af smittetilfælde over hele Europa.

Mange af de smittede er unge voksne, som vender retur til gymnasier og universiteter. Det her er ikke tidspunktet, hvor vi skal placere skyld eller dæmonisere ungdommen. Nøglen til at håndtere sådanne infektionsbølger er viden og gode forbilleder. Vi må være bevidste om lokale retningslinjer, informere andre, følge retningslinjerne selv og hjælpe og vejlede andre til at gøre det samme. Dette er ikke lige let for alle. Men vi har et fælles ansvar for at handle korrekt, indtil vi har en effektiv vaccine.

Strategi slår taktik

Markedet er lige nu besat af de store tech-virksomheder. Men kan det virkelig være rigtigt, at Apple alene skulle have en højere værdi end alle de største selskaber i det britiske FTSE 100-indeks til sammen - eller en værdi der er mere end otte gange højere end samtlige selskaber, der er noteret på børsen i Oslo? 

I den type situationer tjener nogle få rigtigt mange penge - men mange gør ikke. Investorer, som køber denne type aktier, jager afkast og investerer taktisk. Men kig lige op! Den strategi indebærer en høj risiko, eftersom vi instinktivt overvurderer det, der sker på den korte bane, og undervurderer det langsigtede. I SKAGEN tror vi stadig på, at strategisk langsigtet investering er det, der giver det bedste risikojusterede resultat.

Hold kontakten

Efteråret er typisk en af de mest spændende sæsoner for os. Vi har lagt ferietiden bag os og er klar til anden halvleg. I år byder efteråret imidlertid på færre fysiske kundemøder. I stedet forbereder vi en lang række webinarer, hvor kunder og andre interesserede kan stille deres spørgsmål til vores porteføljeforvaltere.

SKAGENs porteføljeteam er mere aktivt end nogensinde. Vi har nu webinarer hver måned, hvor forvalterne fortæller om udviklingen i fondene og svarer på spørgsmål fra deltagerne. Næste webinar er d. 29. september med forvalterne i SKAGEN Focus. 

Jeg glæder mig til at se dig online i efteråret!

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up