Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
3 min læsetid

Bæredygtighedsrapport for andet kvartal

Siden starten af 2020 har vi publiceret kvartalsvise bæredygtighedsrapporter, der indeholder information om det arbejde, som SKAGEN beskæftiger sig med indenfor bæredygtighed, både som virksomhed men også via vores investeringer. Vi rapporterer f.eks. om fondenes CO2 aftryk og deres ESG risikoscore, samt kommer med opdateringer på forskellige bæredygtighedsproblematikker.

I den seneste rapport ser SKAGENs CIO Alexandra Morris på fremtiden for arbejdsmarkedet i tiden efter en pandemi, samt hvorfor det er vigtigt som investor, at overveje både sociale og miljømæssige eksternaliteter. Læs mere på siden 4 i rapporten.

Aktive og engagerede ejere

En stor del af rapporten er dedikeret til vores forvaltning som aktive ejere, hvilket er kernen i SKAGENs bæredygtighedsindsats.  Du kan læse om vores stemmeaktivitet (vores fonde stemte ved 98% af de valgbare poster) plus vores engagementsaktivtet med porteføljeselskaber, hvor vi indledte dialog i forbindelse med ni nye sager i løbet af andet kvartal. En bemærkelsesværdig succeshistorie er det canadiakse mineselskab Roxgold, der opererer i Burkina Faso og ved Elfenbenskysten. SKAGEN Focus har investeret i virksomheden, og vi har opfordret virksomheden til at forbedre deres kommunikation relateret til, hvordan de arbejder for at beskytte miljøet og deres arbejdsstyrke samt skabe aktionærafkast.  

Efterhånden som COVID-19 begyndte at sprede sig i Afrika, viste Roxgold et stærkt engagement og ansvar ved at søge at mindske virussens påvirkning og sikre helbredet for deres medarbejdere og de omkringliggende samfund. Virksomheden gjorde dette ved at indføre omfattende protokoller på alle deres arbejdspladser, hvilket demonstrerede både fremsyn og initiativ. De indhentede også hjælp fra en epidemiolog, der hjalp med karantæne og isolation af medarbejdere, der udviste tegn på smitte, og andre, der havde været i kontakt med dem. Læs mere på side 8-9 i rapporten.

Adskillige år med samarbejde betaler sig

Et af vores engagementshøjdepunkter er den sydkoreanske techgigant Samsung, der har været en langvarig investering for flere af vores aktiefonde. Efter en længere periode med målrettet bæredygtighedsarbejde og aktivt engagement i virksomheden har Samsung forbedret sig på næsten alle vores foruddefinerede kriterier, og er derfor taget af Storebrands observationsliste. Selskabet er nu fuldt ud inkluderet i koncernens investeringsunivers. Læs mere på side 5-6.

"Ansvarlig investering er en central del af vores forretning, og det er et område, hvor der er god mulighed for at påvirke overgangen til et bæredygtigt samfund. Vi mener, at det at være en aktiv ejer af de virksomheder, hvor vi investerer, bidrager til både investeringsresultater og samfund. Som langsigtede investorer ser vi, at vi spiller en vigtig rolle i mange virksomheder" siger Sondre Myge Haugland, ESG Specialist.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.