Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Mød SKAGENs nye ESG-specialist: Bæredygtighed er mere end en trend

Med rekrutteringen af Sondre Myge Haugland styrker SKAGEN yderligere arbejdet med at synliggøre og integrere bæredygtighed i investeringerne.

Sondre har siden barnsben været optaget af samfundsspørgsmål. Han har en MA i politisk økonomi og en baggrund som energimægler, hvor han fik erfaring med at bygge en bred portefølje af finansielle produkter.

Bæredygtighed er mere end en trend

I SKAGEN arbejder han med at forvalte vores bæredygtigheds-policy. I tæt samarbejde med porteføljeforvalterne screenes alle potentielle selskaber op mod policy’en, både inden der investeres, men også løbende efter at et selskab er taget med i porteføljen.

Sondre rejser rundt og møder kunder, deltager på konferencer om bæredygtighed og bidrager til at udvikle og kommunikere, hvordan SKAGEN arbejder med bæredygtighed.

Det ligger ham på sinde at undgå greenwashing (betegnelsen for når en virksomhed forsøger at fremstå mere grøn, end den reelt er):

”Det må aldrig alene handle om at se godt ud på papiret. Vi skal forholde os til de globale realiteter og finde muligheder, hvor vi kan påvirke gennem aktivt ejerskab og dermed skabe håndgribelig forandring. I SKAGEN engagerer vi os i selskaberne og vil være med på deres bæredygtighedsrejse for at gøre en ægte forskel. Det skal vi kombinere med at levere et godt afkast. Vores forvaltere er dygtige til at vise omtanke, når det gælder bæredygtige investeringer. De løber ikke bare efter ”den grønne bold” men styrer efter langsigtet værdi,” siger han.

Aktivt ejerskab, der gør en forskel

SKAGEN har en klar værdibaseret investeringsfilosofi, som går ud på at finde undervurderede selskaber med potentiale for en revurdering. Det er ikke ualmindeligt, at forvalterne går mod strømmen og investerer i selskaber, som kan have et dårligt ry, hvad angår bæredygtighed, så længe de tager tydelige initiativer og udviser en tydelig villighed til at forbedre sig på området.

Som en yderst aktiv ejer engagerer SKAGEN sig i hvert eneste tilfælde og arbejder med selskaberne hele vejen frem til mål. På den måde kan selskabets værdi øges i takt med at omverdenen får øjnene op for forbedringerne.

Skaber muligheder

Og selvom bæredygtighed i forbindelse med selskabsvurdering historisk set har været et mere defensivt arbejde med fokus på at undvige og håndtere risici, handler det i dag i højere grad om at identificere muligheder og fremmane værdi gennem forbedringer af miljø-, samfunds- eller selskabsledelsesaspekter. At arbejde med selskaber og gennemføre bæredygtighedsforbedringer er en måde at generere merafkast på.

”Vi skal være gode investorer, og alle investeringer skal være bæredygtige. Men det skal kombineres med vores hovedopgave, som stadig er at generere gode afkast til vores aktionærer, siger Sondre.

Visionen om fem år er, at SKAGEN ikke bare arbejder med dette område i stilhed men i stedet viser mere af det hårde arbejde, der bliver gjort med engagement i selskaberne og ansvarlige investeringer.

”Verden skal kende SKAGENs ståsted i bæredygtighedsspørgsmål og vide, at det er en iboende del af SKAGENs identitet,” slutter Sondre Myge Haugland.

Bæredygtighed

Bæredygtighedsrapport 2023: Investeringer for økonomisk gevinst og bæredygtighed

Selv om vi ikke hevder å kunne sette en stopper for klimaendringene, kan vi med sikkerhet si at når ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Bæredygtighed

SFDR: Hvad er det, og hvordan kommer det til at påvirke mig som kunde?

Du har måske allerede hørt om SFDR, den nye bæredygtighedslovgivning for finans, som EU er i færd ...

Sådan engagerer vi os i bæredygtige selskabsspørgsmål

En vigtig del af arbejdet som aktiv forvalter er at kigge selskaberne efter i sømmene og 'nudge' ...

Det hele starter med god selskabsledelse

SKAGENs fokus på god selskabsledelse stopper aldrig. I næsten 30 år har vi ment, at en god ledelse ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up