Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
2 min læsetid

Fælles koncernpolitik for bæredygtige investeringer

18. januar 2019

Den 1. januar 2019 fik Storebrand Asset Management Group en fælles koncernpolitik for bæredygtige investeringer. Alle koncernens kunder kan være sikre på, at deres midler er investeret i overensstemmelse med koncernens krav til bæredygtige investeringer, både når det gælder eksklusioner og aktivt ejerskab.

Den reviderede koncernpolitik kombinerer både Storebrand og SKAGENs styrker. Storebrand har mere end 20 års erfaring inden for bæredygtighedsanalyse, integration og eksklusion af virksomheder i investeringsporteføljerne. SKAGEN har lang og god erfaring med aktivt ejerskab via stemmeafgivelse på generalforsamlinger og i direkte dialog med virksomhedernes ledelse og bestyrelse.

Den vigtigste ændring i implementeringen af en fælles bæredygtighedspolitik er, at vi styrker vores arbejde inden for aktivt ejerskab yderligere. Kombinationen af Storebrand og SKAGENs styrker inden for bæredygtig investeringer og aktivt ejerskab, giver koncernen adgang til et større antal bæredygtighedsspecialister og styrker kapaciteten til at arbejde med aktivt ejerskab endnu mere. Dette giver os en stærkere stemme i dialogen med virksomhederne i vores porteføljer.

Ud over en liste af virksomheder, som vi ekskluderer fra vores investeringsunivers, har vi oprettet en separat observationsliste. Denne liste kommer ud over "Storebrand-koncernens standard for bæredygtige investeringer" - Storebrand Standarden, som beskriver udelukkelseskriterierne i vores investeringsunivers.

Det vigtigste ved observationslisten er, at vi bevarer eksisterende ejerskabsinteresser, mens vi aktivt arbejder for at opnå en reel ændring i virksomhederne. Der er købsbegrænsninger på virksomhederne på denne liste, og involverede porteføljeforvaltere og teamet af bæredygtighedsspecialister vil lægge et øget pres på virksomhederne for at opnå konkrete forbedringer.

Storebrand Asset Management Group mener, at de virksomheder, der implementerer bæredygtighed i deres forretningsstrategi, er de langsigtede finansielle vindere - og de bedste virksomheder at investere i. Vi mener, at det er investeringer i sådanne virksomheder, der kan give det bedste risikojusterede afkast til kunderne uden at ødelægge kommende generationers fremtid.

Læs mere om vores nye bæredygtighedspolitik.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.