Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Ejendomsaktiemarkedet handler ikke om prisen på hovedstadens lejligheder

Priserne på ejerlejligheder i København tog en kraftig opbremsning i 2018 med faldende priser og længere liggetider. Det har i de seneste måneder affødt et utal af artikler, hvor ordet boligboble ofte optræder. Men betyder det, at tiden for ejendomssektoren som et attraktivt investeringsområde er forbi?

Urbanisering giver muligheder

Svaret er naturligvis nej. Det ville svare til at sige, at det globale aktiemarked ikke længere er attraktivt, fordi de cykliske aktier i Argentina har været faldende. Ejendomsaktiemarkedet er globalt og bredt diversificeret. Og den overordnede globale trend peger kun i en retning. Opad. Det skyldes bl.a. menneskehedens trang til at flytte fra land til by, og en stadig stigende velstand med nye købestærke forbrugere overalt i verden, der efterspørger større boliger, mere transport, nye opbevaringsmuligheder og bedre indkøbsmuligheder. Væksten i ejendomssektoren er dermed drevet af nogle enorme kræfter, hvor selskaberne bag ejendomsaktierne spiller en central rolle som udvikler, udbyder og administrator. 

I SKAGEN Fondene tror vi på, at det bedst kan betale sig at kigge på ejendomsinvesteringerne med globale briller. For det første giver det os som investorer friheden til at flytte vores investeringer derhen, hvor det for tiden er mest interessant – og trække pengene væk, hvis der er optræk til boligbobler. For det andet giver den globale tilgang endnu bedre muligheder for, at vi kan sprede vores investeringer på forskellige geografiske områder, ejendomstyper og ejendomsselskaber.

Vigtig med god spredning

Globalt findes der flere tusinde børsnoterede ejendomsselskaber. Risikoprofilen afhænger af flere ting. Består porteføljen primært af private boliger, hvor pengestrømmen i selskabet stammer fra lejeindtægter, kan det minde om obligationer, og risikoprofilen er mere afdæmpet. Det samme er afkastpotentialet. Er der derimod tale om ren ejendomsudvikling kan risikoprofilen sidestilles med fx risikoen på aktier og tilsvarende muligheder for solide gevinster.

Der er mindst to grunde til at foretage sine ejendomsinvesteringer globalt. For det første giver det os som investorer friheden til at flytte vores investeringer derhen, hvor det for tiden er mest interessant – og trække pengene væk, hvis der er optræk til boligbobler. For det andet giver den globale tilgang endnu bedre muligheder for, at vi kan sprede vores investeringer på forskellige geografiske områder, ejendomstyper og ejendomsselskaber. Og dermed får vi få den robusthed i investeringerne, som vi gerne vil have, og dette er en af forklaringerne på, at SKAGEN m2 pt. er en af verdens bedste ejendomsaktiefonde*.

Udover at ejendomsaktier isoleret set stadig er en god investeringscase, så giver det god mening at kombinere traditionelle aktier og obligationer med ejendomsaktier.  Dermed får vi den robusthed i investeringerne, som vi gerne vil have.  Og der spiller udviklingen på det københavnske ejerlejlighedsmarked ingen rolle.

Vi du vide mere om, hvordan SKAGEN m2 kan passe ind i din investeringsportefølje? Få et gratis investeringsforslag.

* Kilde: Citywire pr. 31. december 2018.

Ejendom

SKAGEN m2: Er der lys for enden af tunnelen for børsnoteret ejendom?

Nøgletallene ser bedre og bedre ud, og lave prisfastsættelser kan betyde, at der er bedre tider ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Ejendom

Globale ejendomsaktier – Endelig på vej i rigtig retning?

Nylige stigninger i en række fonde vidner om øget appetit på ejendomsmarkedet. Det skaber større ...

Grøn lovgivning modarbejder klimaforbedringer i børsnoteret ejendom

EU-regulering prioriterer opførsel af nyt grønt byggeri frem for at forbedre eksisterende bygninger ...

SKAGEN m2 fejrer 10-års jubilæum

I 10 år har ejendomsfonden SKAGEN m2 navigeret i et globalt ejendomsmarked i evig forandring. I et ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up