Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

SKAGEN Fondene skåret alle omkostninger væk, som ikke relaterer sig til det at skabe afkast.

Det gav genlyd i finansbranchen da Nordea fjernede tegningsprovisionen i maj måned. Initiativet blev rost og set som tegn på nye vinde i branchen. Et drilsk og provokerende spørgsmål er så, om kunderne i SKAGEN Fondene overhovedet kan huske, hvad tegningsprovision er?  For de betaler nemlig ikke tegningsprovision i forbindelse med køb af vores obligations- aktie- og ejendomsaktiefonde. Det har de ikke gjort siden 2008, hvor SKAGEN Fondene holdt op med at opkræve tegningsprovision i vores fonde, selvom vi ifølge vedtægterne fortsat har muligheden og må lide under, at beregningerne af ÅOP bliver højere end det, som kunderne oplever. 

Ja tak til et omkostningstjek

Tegningsprovision er jo kun én blandt mange omkostninger, som kunderne kan komme til at betale. Emnet omkostninger blev grundigt behandlet i artiklen “Giv dine omkostninger et serviceeftersyn” i Aktionæren for et par måneder siden. 

Som formuerådgiver har omkostninger min store interesse, da det handler om at give kunderne den bedst mulige løsning til en pris, hvor der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Omkostningerne spiser jo noget af afkastet.

Når du skal give dine omkostninger et serviceeftersyn, kræver det, at du ved, hvilke omkostninger, du betaler – lidt af et detektivarbejde at finde ud af. Lad os derfor gennemgå – og samtidig glæde os over, at de fleste af disse omkostninger slet ikke opkræves, når du køber og sælger vores obligations, aktie- og ejendomsaktiefonde direkte gennem SKAGEN Fondene. 

SKAGEN har skåret de fleste omkostninger væk

Investerer du via SKAGEN Fondene, betaler du ikke:

  • Kurtage – det er gratis at købe og sælge vores fonde via SKAGEN Fondene
  • Kursskæring/tegningsprovision/indløsningsgebyr - køber og sælger du direkte hos SKAGEN Fondene får køber og sælger samme kurs – nemlig indre værdi, altså ingen kursskæring. Så det er omkostningsfrit for dig at omlægge mellem vores fonde direkte via SKAGEN Fondene
  • Gebyr ved ændringer – i SKAGEN Fondene er det gratis at handle vores fonde
  • Depotgebyr for opbevaring af værdipapirer – det er gratis at have dine SKAGEN beviser i depot hos os

Løbende omkostninger

  • Forvaltningshonorar – for den typiske investeringsforening i Danmark er forvaltningshonoraret en fast omkostning uanset om, der leveres et godt eller skidt resultat.

I SKAGEN er forvaltningshonoraret splittet op på en fast del og en variabel del, som bestemmes af vores evne til at levere merafkast. 

Som du kan se af ovenstående, så har SKAGEN Fondene skåret alle omkostninger væk, som ikke relaterer sig til det at skabe afkast. 

Den eneste omkostning, du betaler for, er forvaltningshonoraret - derved bliver der sammenhæng mellem pris og kvalitet, fordi vi netop har et interessefællesskab med investorer om at levere et godt afkast.

Så derfor siger vi JA tak til, at nuværende og kommende investorer laver et omkostningstjek. Og vi hjælper meget gerne med at give dine investeringer et omkostningstjek – så kan vi jo samtidig vende dine nuværende investeringer og så, hvad vi kan gøre for dig.


Hold dig opdateret, når det passer dig

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up