Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right
Portrætbillede af en mand.

Henrik Rasmussen

Head of Client Relations

Hvordan endte du i finansbranchen?

I min familie er der ikke tradition for, at man ender i samme erhverv som sine forældre. Derfor var det frit slag, hvilket førte mig forbi kemi-ingeniør-studiet, inden jeg endte med at læse økonomi og finansiering. Et stillingsopslag inden for investeringsrådgivning i Andelsbanken fangede min opmærksomhed helt tilbage i 1986 – og så har jeg ikke set mig tilbage siden. Derfor kan jeg uden tøven sige, at opsparinger og investeringer har været omdrejningspunktet for de forskellige jobfunktioner, jeg har varetaget. Blandt andet rådgivning, kommunikation og ledelse.

Hvad arbejder du med hos SKAGEN Fondene?

Det meste af tiden går med sparring og rådgivning af formuende privatkunder og selskaber – det gælder både om at finde nye kunder og passe rigtig godt på de eksisterende.

Hvorfor skal man investere hos SKAGEN Fondene?

Siden 1993 har vi vist, at vores valuebaserede investeringsfilosofi, på den lange bane, har skabt solide afkast til vores kunder. Samtidig deler vi interesse med vores kunder: vores porteføljeforvaltere er investeret i det samme som vores kunder, og omkostningerne varierer efter resultaterne. Samtidig tilbyder vi en række forskellige fonde, som ikke findes magen til andre steder. Kombinerer man dette med et direkte kundeforhold hos os, så oplever jeg, at vores kunder føler sig taget godt hånd om hos SKAGEN.

Hvad kendetegner dig, når du ikke er på arbejde?

Egentlig burde spørgsmålet stilles til min kone, men nu da jeg selv skal svare, så bliver det nok noget i retning af, at jeg nyder at bruge mine hænder, hvad enten det er i haven eller når jeg står med et stykke træ i hånden og skal forme det til et eller andet brugbart. Mit motto "se, lyt og lær" gør, at jeg er nysgerrig på at lære nye ting og tilegne mig nye viden, hvad enten det er inden for musik, kunst, videnskab eller geopolitik. Jeg løbetræner et par gange om ugen – det er en god problemknuser med sådan en løbetur. Vigtigst af alt er samværet med familie og venner – det er så berigende med børnebørn og deres nysgerrighed.

Hvad er vigtigst for dig, når du investerer?

Risikospredning og tålmodighed. Mine mere end 25 år i finansbranchen har lært mig, at man skal investere langsigtet, være tålmodig og lade tiden gøre arbejdet.

Hvordan er du selve investeret?

Mine investeringer er sammensat af en række af vores bæredygtige fonde. Hovedvægten er på aktiefonde, da jeg har en høj risikovillighed. Den kommer selvfølgelig af, at der er mere end 10 år til, at jeg skal bruge pengene.

Hvis du havde muligheden for at give dig selv et godt råd inden du startede med at investere, hvad skulle det så være?

At jeg var startet tidligere i livet, og at jeg havde sat flere penge af til investeringer.Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up