Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Investorer i de amerikanske og asiatiske markeder har fået gode afkast i 2014. Foto: iStockphoto

Uroen i Ukraine var derimod en negativ faktor for såvel store dele af de europæiske som de russiske aktiemarkeder. 

En sektor, der for alvor kom under pres i årets sidste kvartal, var olie-sektoren. Et markant fald i olieprisen, fra omkring 90 USD pr. tønde i oktober til omkring 53 USD pr. tønde ultimo december, ramte hårdt. 

Det markante fald i olieprisen ramte over en bred kam på aktiemarkederne, hvilket må anses for en overreaktion. Alle undtagen den olierelaterede industri har gavn af en lavere oliepris. Dette kan være en medvirkende årsag til, at såvel den globale vækst vil stige yderligere, som at den problemfyldte europæiske vækst kan blive ”kick-startet” i 2015. 

SKAGEN Global klar til en ”ny start”

Efter et skuffende afkast i 2014 og en ændring i teamet er SKAGEN Global klar til 2015. Med Knut Gezelius som ny Lead Manager er porteføljen blevet mere koncentreret og består nu af 66 selskaber mod tidligere omkring 100 selskaber. Det betyder, at top-35-positionerne nu udgør 78 % af den totale portefølje.

Læs artiklen: "Væk med ulønsom hale".

Det er igen gamle kendinge, der har leveret positive bidrag til afkastet – Citigroup, Samsung Electronics og AIG. På den negative side er det Vimpelcom, Sistema og Afren, der står øverst

Udfordrende år for SKAGEN Kon-Tiki

Efter et forrygende 2013 med bl.a. kåringen som Europas bedste globale aktiefond af Morningstar, blev 2014 anderledes skuffende. For kun anden gang i fondens levetid på 13 år blev benchmark (MSCI EM) ikke slået. Året sluttede dog med et positivt absolut afkast på 2,9 % (målt i EUR) mod MSCI EM, der steg 11,4 % (målt i EUR). Selv om der har været en del volatilitet i vores koreanske beholdninger, formåede både Hyundai Motor og Samsung Electronics at være blandt top-tre positive bidragydere for hele 2014 kun slået af State Bank of India, der steg 98 % (målt i EUR) i 2014. Blandt de negative bidragydere var Sistema den markant største.

Den amerikanske regnskabssæson er skudt i gang

Vanen tro er det Alcoa, der var første amerikanske selskab til at levere 2014-regnskab. Alcoa slog markedets forventninger både på indtjeningen og omsætningen. Samtidig ser selskabet fortsat stigende efterspørgsel på aluminium i 2015. Der er tale om stigende efterspørgsel indenfor bilindustrien og flyindustrien.


Følg SKAGEN på de sociale medier

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up