Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right
Portrettbillede af en mand.

Søren Risager Rasmussen

Managing Director, Danmark

Hvordan endte du i finansbranchen?

Det var faktisk lidt af en tilfældighed. Jeg er opvokset på en gård, og derfor var det mest nærliggende, at jeg skulle overtage den. Jeg mindes mig selv som flittig i marken, men alligevel mere fokuseret på tal, aktiekurser og valutakurser. Det hele klæbede sig fast i en tidlig alder – også sportsresultaterne. Da der viste sig en elevplads i Danske Bank slog jeg til.

Hvad arbejder du med hos SKAGEN Fondene?

Hos SKAGEN er min fornemmeste opgave, sammen med mine kolleger, at gøre SKAGEN til et godt sted at være – både som investor og som medarbejder.

Hvorfor skal man investere hos SKAGEN Fondene?

Det skal man, da SKAGEN tilbyder en unik kombination af kompetencer og fonde. Vi arbejder hårdt for at give vores kunder gode, langsigtede værdistigninger gennem solid rådgivning og kommunikation.

Hvad kendetegner dig, når du ikke er på arbejde?

De bedste ideer kommer til, når de er mindst ventet. Fritiden kan løse mange udfordringer – også i jobbet. Min cykeltur til og fra arbejdet og mine gåture med hunden er tidspunkter, hvor tankerne afslappet kan flyve i alle retninger. Dertil holder jeg meget af samvær med familie og venner.

Hvad er vigtigst for dig, når du investerer?

En meget bevidst sammensætning af fonde, der sammen skaber en synergi. Og det skader heller ikke, hvis de er sammensat af dygtige og meget erfarne porteføljeforvaltere.

Hvordan er du selv investeret?

Jeg har valgt at have en investeringshorisont på mindst 10 år, og derfor har jeg plads til en høj risiko i mine investeringer. Jeg har derfor en meget høj andel af aktier, som er delt ud på nogle få aktiefonde med forskellige karakteristika. Jeg forsøger aldrig at ramme top og bund i markedet. Erfaring og andres analyser har vist mig, at det ikke virker. Derimod skabes det gode, langsigtede afkast gennem få nøje udvalgte aktiefonde. Tiden og tålmodigheden klarer resten – og fremfor alt har jeg lært mig selv, at man aldrig skal gå i panik, når aktiemarkederne falder.

Hvis du havde muligheden for at give dig selv et godt råd inden du startede med at investere, hvad skulle det så være?

Jeg skulle have startet med at investere tidligere, end jeg gjorde. Det var et råd, som jeg ikke fik af mine forældre. Det er dog et råd, som jeg flittigt giver videre til både børn og bekendte.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up