Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
3 min læsetid

Koreansk dialog er godt nyt for cementselskaberne i SKAGEN Focus

Håbet om fred på den koreanske halvø er begyndt at spire efter topmødet sidst i april mellem Nordkoreas leder Kim Jong-Un og Sydkoreas præsident Moon Jae-In i den demilitariserede zone mellem de to lande. Mødet fandt sted kun fire måneder efter, at de to arvefjender ellers var på randen af en væbnet konflikt.

Et boom til bygge- og transportsektoren

I forbindelse med det historiske møde, har begge parter underskrevet en fælles erklæring, hvor de forsøger at opnå fuld fred mellem landene og arbejde for en total atomnedrustning. Selv om vejen til fred stadig er lang, kan resultatet af mødet vise sig at få vidtrækkende konsekvenser for begge landes økonomier. Hvis Syd- og Nordkorea beslutter sig for at samarbejde, kan det betyde en saltvandsindsprøjtning, ikke mindst for bygge- og transportbranchen i Sydkorea. Det kan også række videre ud til nabostaterne, der ind til videre har været negativt påvirket af den geopolitiske uro som konflikten har skabt.

Dynamisk duo i Sydkorea

Før topmødet fandt sted, havde aktiefonden SKAGEN Focus allerede øget sine investeringer i de to sydkoreanske cementproducenter Hanil Cement og Asian cement. I Nordkorea er der en kronisk mangel på cement, med en produktion svarende til en tiendedel af nabolandene. Således er der kun foretaget få investeringer i Nordkoreas cementindustri siden begyndelsen af årtusindet, og i dag er produktionen påvirket af mangel på udstyr og elektricitet.

"Man kan godt sige, at vi ejer lidt af en dynamisk duo i de to førende cementproducenter i Sydkorea. Fælles for dem begge er, at de handles til en omfattende rabat i forhold til vores kursmål, der er baseret på den basale værdi i selskabet og sammenlignelige globale konkurrenter." siger Jonas Edholm, der er porteføljeforvalter i SKAGEN Focus.

En "gratis" fordel

"Både Hanil og Asian Cement handles med stor rabat i forhold til deres nuværende indtjening. Eventuelle infrastrukturprojekter mellem Nord- og Sydkorea kan føre til endnu højere efterspørgsel på cement, hvilket vil være til gavn for industrien. Men det er en "gratis" bonus, vi har gennem disse investeringer, da det ikke er noget, vi havde bygget ind i vores første investeringsanalyse", siger kollega David Harris.

Fonden har allerede taget en del af gevinsterne hjem i både Hanil og Asien Cement efter den kraftige prisstigning på det seneste.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.