Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Torsten Slok bliver ofte omtalt som "grafguruen", fordi han i sin tid hos Deutsche Bank hver uge udsendte sine grafer, der var ikke blot informative men også ofte tankevækkende.

Efter 15 år hos Deutsche Bank i New York skiftede cheføkonom Torsten Slok denne sommer sit job i den tyske storbank på Wall Street ud med et som cheføkonom i Apollo Global Management med 433 mia. dollar under forvaltning.

Den 49-årige dansker Torsten Slok er uddannet økonom fra Københavns Universitet og var frem til sin ansættelse i Deutsche Bank i 2005 bl.a. økonom hos OECD i Paris og IMF i Washington. Han er en ofte benyttet kilde i medierne og har gennem årene ofte kommenteret finansforhold på bl.a. CNBC og Bloomberg. Han er kendt for ikke blot sit suveræne makroøkonomiske overblik og syn på markedet men i lige så høj grad for sine dybt originale og indsigtsfulde grafer, der blev udsendt hver uge, og gav ham tilnavnet "grafguruen".

Samme dag som han offentliggjorde sin afgang fra Deutsche Bank faldt bankens aktie ganske betydeligt, hvilket straks fik medierne til at spekulere i, om der kunne være en sammenhæng mellem de to begivenheder. Journalist Holger Zschaepitz fra den tyske avis Die Welt pustede d. 2. juli 2020 til ilden med et tweet, hvori han skrev:

"Min graf-guru Torsten Slok forlader Deutsche Bank efter 15 år og omtrent 2.000 fascinerende grafer i min inbox. DB [Deutsche Bank]-aktien måtte opgive lidt af sin fremgang oven på den besked."

Aktiens nedtur fortsatte dog dagen igennem, og der har nok snarere været tale om lidt tør tysk humor og en respektfuld afskedssalut fra journalistens hånd end en egentlig årsagsforklaring.

Men at Torsten Slok, der regnes blandt verdens absolut førende bankøkonomer, har været en skattet ekspertkilde gennem sin tid i Deutsche Bank, er der ingen tvivl om. Han var især berømt for sine weekend-updates og præcise analyser, og det er nok ikke noget tilfælde, at der umiddelbart er hyret tre medarbejdere til at fylde Torstens Sloks tidligere job.

Ved SKAGENs Nytårskonference kan du glæde dig til at høre Torsten Sloks syn på udsigterne for den globale økonomi det kommende år, den europæiske såvel som den amerikanske centralbank og naturligvis udsigterne for de finansielle markeder fremover. Mon ikke han også på konferencen uddyber, hvorfor han mener, at den absolut mest skelsættende begivenhed i 2021 centrerer sig om, hvor hurtigt det er muligt at få vaccineret verdensbefolkningen.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up