Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Mand i polo
Professor Aswath Damodaran har skrevet elleve bøger om værdiansættelse og regnes som en af verdens bedste eksperter på området. Han er en af talerne ved Nytårskonferencen 2023.

Aswath Damodaran har været finansprofessor ved NYU Stern School of Business i mere end 35 år. Han har udgivet ikke mindre end elleve bøger om værdiansættelse, corporate finance og porteføljesammensætning, hvori han forklarer, hvordan hans værdiansættelsesmetoder kan bruges i forskellige industrier og sektorer. Hans store interesse for faget og hans eminente formidlingsevner har givet ham titlen "The Dean of Valuation" – Dekanen af værdiansættelser.

I kraft af hans job som universitetsprofessor bliver flere af hans bøger udgivet ved prestigefulde universiteter. Damodarans formidlingsevner og hans vedkommende eksempler gør bøgerne nemme at gå til, hvorfor Damodarans metoder ofte bruges som skabelon for værdiansættelse. Damodarans evne til at inkorporere aktuelle markedsforhold og nye indsigter skinner tydeligt igennem i både hans bøger og foredrag.

Mange følgere

I kraft af hans store interesse for værdiansættelse og corporate finance – og hans evne til at formidle disse emner – gør han ofte brug af YouTube. Her deler han sine foredrag fra Stern School of Business, giver markedsopdateringer og meget andet – helt gratis. Kombinationen af det markedsaktuelle stof og det høje niveau af den teoretiske viden betyder, at han bestemt er værd at følge, hvis man interesserer sig for finans. Videoerne er simple men fulde af indsigt, og lette at gå til for de fleste.

I 2015 udarbejdede han et introduktionskursus i værdiansættelse sammen med medieplatformen Google Talks. Programmet høstede bred anerkendelse blandt akademikere såvel som studerende. I kurset fortæller Damodaran løst og fast om selve faget, men også om de faldgruber, som nye investorer oftest støder på. Kurset giver en rigtig god forståelse for de grundlæggende redskaber, man skal bruge til at værdiansætte aktier.

En vigtig stemme

Damodaran mener, at hans viden skal være tilgængelig for så mange, som det overhovedet er muligt. Både YouTube-kanalen og samarbejdet med Google Talks er eksempler på hans fokus på en-til-mange-formidling. Hertil driver han også bloggen "Musing on Markets", hvor han berører en række temaer: Inflationen påvirkning af værdiansættelser, forskellige investeringscases og centralbankernes pengepolitik. The Times har netop kåret bloggen som en af de vigtigste for investorer.

Damodarans ønsker at hans arbejde kommer flest muligt til gode. I et tweet forklarede han tidligere i år, at man via hans YouTube-kanal får adgang til præcis det samme indhold, som hvis man fulgte hans kurser på universitet. Man får bare ikke et diplom, hvis man følger med på videotjenesten.

Advarede mod inflationen

Det nuværende aktiemiljø er i høj grad påvirket af underliggende makro-tendenser, og lige nu er inflationen den tendens, der har størst indflydelse i den vestlige verden. Damodaran var tidligt ude og advare Fed, den amerikanske centralbank, om, at de ikke skulle tage for let på forrige års inflationsudvikling. I bagklogskabens lys kan man vist roligt konkludere, at hans analyse var rigtig. Det er dette analytiske overblik, der er årsagen til, at han er hyppig gæst i de amerikanske nyhedsstudier, hvor han den seneste tid især har kommenteret på netop inflationen og de strenge, Fed har at spille på.

Du kan opleve Aswath Damodarans oplæg Dealing with Uncertainty in Valuation ved SKAGEN Fondenes Nytårskonference 2023.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up