Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Hård start på året i Kina

7. januar 2016

Hvad er det der sker i Kina?

Selvom den kinesiske regering har gjort meget for at berolige investorerne på de kinesiske børser, er aktiemarkedet faldet markant i de seneste uger. Efter en periode med stærkt stigende kurser i Kina punkterede ballonen, i noget der lignede panik, på den kinesiske børs i sensommeren 2015. Det ser ud til at bekymringen for Kinas udvikling fortsat tvinger kurserne ned her i starten af 2016. Regeringens beslutning om at devaluere den kinesiske valuta i denne måned har kun været med til at skabe endnu mere uro.

Hvordan påvirker det aktiemarkederne i resten af verdenen?

Kina er en global vækstmotor. Hvis cylinderen begynder at hakke, påvirker det udviklingen på alle markederne. Det er i høj grad psykologien, der spiller ind nu. Vi ser tydeligt aktierne svinge langt mere i pris end de ville gøre, hvis priserne slavisk fulgte udviklingen i selskabernes indtjening eller egenkapitaludvikling.

Hvordan bør jeg forholde mig som aktieinvestor?

Det er vigtigt ikke at tænke og handle kortsigtet lige nu. Udvikling i USA er fortsat positiv og Europa er stadig på vej op. Sammenholder du det med den faldende arbejdsløshed, lånevillige banker og en generel større forbrugertillid ligner det umiddelbart ikke konturerne til en ny finanskrise. Er du langsigtet i dine investeringer, bør du derfor slå koldt vand i blodet lige nu.

Hvad betyder udviklingen for SKAGENs aktiefonde?

Vores investeringsfilosofi er værdibaseret og langsigtet. Vi arbejder ikke ud fra et mål om at time markedet, men tror på, at det kan betale sig at købe aktier, der er attraktivt prisfastsat, og som har potentialet til at blive en god investering på længere sigt. Når der sker korrektioner, som dem vi oplever lige nu, skaber det samtidigt nye muligheder. Kursfald er aktier på udsalg. Det kan vi godt lide som værdibaseret investor.

Hvis du ønsker en drøftelse, så tag kontakt til SKAGENs rådgivere på telefon 70 10 40 01 eller e-mail kundeservice@skagenfondene.dk

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up