Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

4 min læsetid

Ugentlig opdatering fra investeringsdirektøren: Stabilisering når olieprisen kommer sig

 • Volatiliteten faldt på aktie- og kreditmarkederne, efterhånden som antllet af nye coronasmittetilfælde falder i de europæiske lande, der har været hårdest ramt af virussen. USA anses nu for at være epicenter for pandemien. Globale aktier stabilseredes og MSCI All Country World indekset sluttede ugen 1 pct. lavere, og går således ud af første kvartal med et fald på omkring 20 pct.
 • Økonomisk data tegner generelt et dystert billede på tværs af kloden med lave PMI tal, hvilket peger i retningen af en recession, hvor arbejdsløshedstal er langt værre end frygtet, herunder i USA.  
 • Kina kom med mere positive nyheder, hvor officielle PMI tal peger i retningen af en økonomisk ekspansion, efterhånden som landet vender tilbage til mere normale tilstande, endda med muligheden for en hurtigere genopretning end forventet. Markederne blev yderligere forstærket af en stigning i oliepriserne efter nyheden om, at Saudi Arabien og Rusland måske kan opnå en aftale om at sænke olieforsyningerne, set i lyset af den faldende globale efterspørgsel, i et forsøg på at drive priserne opad.

Nedenfor ses et udvalg af de vigtigste begivenheder i vores fonde i ugen, der gik.

SKAGEN Global

 • Fonden er hverken gået ind i eller trådt ud af nye positioner i den forgange uge, men foretog mindre justeringer til porteføljen som en respons på de ekstreme prisbevægelser, der har været på aktier.
 • Fonden bibeholder likviditeten med en kontantbeholdning under 1 pct. for at være mest muligt inviteret i markedet.

SKAGEN Kon-Tiki

 • SKAGEN Kon-Tiki udkonkurrerede sit indeks i den forgange uge, da porteføljeforvalterne fastholdt deres fokus på at beskytte porteføljens integritet fra udefrakommende påvirkninger. 
 • Porteføljeforvalterne fulgte detaljeret op på nøglebeholdninger med et tal, der rapporterede om anstændige 2019 resultater. De engagerede sig også aktivt i andre eksisterende og potentielle beholdninger.
 • Der var ingen større handelsaktivitet i løbet af ugen, da markedsvolatitilteten aftog en smule, mens hovedporteføljen var på linje med de foregående uger; reducere positioner, hvor forventingerne er lave samt drage fordel af volatiliteten, især i energisektoren. De fortsatte med forsigtigt at tilføje til nogle hot-pot positioner. Fondens kontantbeholdning er 6 pct.

SKAGEN m2

 • Ejendomssektoren kom tilbage mod slutningen af kvartalet, drevet af de mest defensive markedssegmenter. Virksomheder, der er drevet af sekulære tendenser eller virksomheder med en stærk balance, fremstod også som vindere.
 • Investeringsteamet fortsætter med at fokusere på virksomheder, de anser for at være modstandsdygtige i trenddrevne undersegmenter og med god pengestrømgenerering og balancestruktur. 
 • Porteføljen er fortsat likvid og kontantbeholdningen er for nuværende på 7,4 pct

SKAGEN Vekst

 • Sidste uge skabte fornyet optimisme ift. Oliepriserne, med en mulig aftale mellem OPEC+ og USA om at reducere oliforsyningerne, omend der fortsat hersker en vis usikkerhed på området.
 • Der var ingen større handelsaktivitet i den forgange uge.
 • Overordnet set er porteføljen meget likvid og kontantbeholdningen er på 3,6 pct.

SKAGEN Focus

 • Fonden er for tiden rekordlavt positioneret overfor amerikanske selskaber, omkring 12 pct. af midlerne, hvilket afspejler porteføljeforvalternes overbevisning om, at den amerikanske økonomi er på vej ind i en meget svær periode, og at landet står overfor en nedlukning, der aldrig er set mage til før.
 • De forventer også, at en stor del af kvalitet/vækst-komplekset, der fortsat handler med ekstraordinære multipler, vil blive udsat for at være mere cyklisk end tidligere antaget, og de forventer svindende værdiansættelsesmultipler. Denne udvikling kan ydelrigere fremdrives af betydelige ustrømninger fra indeks- og ETF-relaterede midler, når detailinvestorer endeligt kapitulerer, primært i USA.
 • Porteføljeforvalterne tror på, at koreanske og japanske aktier har overlgene økonomiske positioner, som efterhånden vil overpræstere betydeligt, og det afspejles i, at 40 pct. af fondens aktiver investeres i undervurderede kinesiske, japanske og koreanske virksomheder med stærke balancer.  
 • Fondens kontantbeholdning er 6,5 pct.

Fixed Income Fondene

 • Den norske krone fortsatte med at tage til i styrke i sidste uge, mens det var en roligere uge på obligationsmarkedet med mindre volatilitet end de forrige uger. Emerging market kreditspændet er fortsat højt, men ser ud til at have stabiliseret sig og er endda indsnævret i nogle lande.
 • Likviditeten på det norske kreditmarked fortsætter med at forbedres, også på pengemarkedet. Det sekundære marked klarer sig også godt med høj likviditet over hele linjen. Norske banker er solide (hvilket skyldes strengere regulering efter finanskrisen), så der er ingen bekymring for sektorens økonomiske styrke. Porteføljeforvalteren forventer, at kreditspændet for bankpapir falder fremover.
 • Fondenes kontantbeholdninger er  7,5 pct. (SKAGEN Tellus) og 3,6 pct. (SKAGEN Avkastning).
Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up