Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

4 min læsetid

SKAGENs CEO: Vi ser slutningen på begyndelsen

Først var det Europas tur, og nu er det USA, der er coronapandemiens epicentrum. Antallet af dødsfald er desværre steget markant, og de fleste udviklede lande har søsat omfattende tiltag for at begrænse spredningen af virussen. På den måde beskytter de kapaciteten i sundhedsvæsenet, før vi når pandemiens forventede top i april/maj. Regeringer over hele verden har lanceret pengepolitiske- og skatteredningspakker i en størrelsesorden, der langt overstiger de tiltag, vi så under finanskrisen i 2008.

Der er store svingninger i markederne. Vi har set rekordstore sving både opad og nedad, og valutaerne er ustabile. Økonomiske indikatorer peger på, at vi allerede nu befinder os i en recession. At dømme efter svingningerne hersker der stadig stor forvirring. Det eneste, der står helt klart, er, at COVID-19 har ramt alt fra økonomi til social interaktion, miljø og nationalstatens temmeligt relative betydning. Dette er i sandhed historisk.

I SKAGEN arbejder vi målrettet med tre fokuspunkter: Vores investeringer, vores kunder og vores strategi.

Investeringsteamet i SKAGEN er travlt optaget i disse dage. Markedskorrektionen har udvidet vores investeringsunivers betydeligt. Der er fortsat fokus på downside-risikoen, men nu begynder stærkere selskaber med en attraktiv upside også at komme ind i porteføljerne til priser, vi tidligere kun har kunnet drømme om. Samtidig er vi selvfølgeligt forsigtige – med tanke på den økonomiske nedgang, vi må forvente ligger foran os. Likviditeten i markedet er stadig god, og presset på det nordiske obligationsmarked er ved at lette (specielt takket være "Statens Obligasjonsfond" i Norge, der forventes lanceret næste uge).

Vi er løbende i tæt dialog med kunderne via telefon, email og websitet. Mange ønsker rådgivning, og det er præcis, som det skal være. Nogle ønsker lavere risiko i deres portefølje, mens andre ønsker øget eksponering mod aktier. Også enkelte institutionelle kunder investerer med fokus på at rebalancere porteføljen. I SKAGEN arbejder vi målrettet med at dele relevant information rettidigt. Jeg håber, at vores daglige og ugentlige opdateringer er til nytte – eller må du endelig lade os vide, hvis der er noget, du savner!

På det strategiske niveau er vi fortsat i gang med at udvikle og justere et antal scenarier for de næste 18 måneder til tre år. Vi forbereder os på det værste og håber på det bedste. Nøgletallene bidrager til, at vi kan justere vores kurs, efterhånden som et scenarie tager form. Dette kræver god datatilgang og dygtige folk – vi har heldigvis begge dele.

For at komme godt gennem dette er det meget vigtigt, at vi ser klare beviser for, at tiltagene for at begrænse spredningen af virussen virker, og at der er tillid til, at myndighederne er i stand til at håndtere de økonomiske udfordringer, der kommer.

De tragedier, som rammer mange af os, er i allerhøjeste grad virkelige. Alligevel er der grund til lidt optimisme: Vi gør os lige nu erfaringer med en ny måde at både leve og arbejde på. Aspekter af denne ændrede hverdag vil formentligt hænge ved, også når COVID-19 en dag blot er et kedeligt minde.

Nogle selskaber må smide håndklædet i ringen, mens andre blomstrer, i takt med at vores vaner forandrer sig. Potentialet for digitale netværk bliver udforsket på spændende og konstruktive måder. En mere bæredygtig livsstil kan blive os decideret påtvunget. Mulighederne er her allerede. Lad os håbe, at vi er i stand til at udnytte dem bedst muligt.

I mellemtiden håber jeg, at du holder dig sund og rask, at du følger myndighedernes retningslinjer, og at du søger råd hos SKAGEN, hvis du har brug for det.

Med venlig hilsen

Tim Warrington

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up