Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
3 min læsetid

SKAGEN-CEO: Det er ikke nu, vi skal lukke øjnene

Alt imens vi langsomt tilpasser os noget, der minder om en slags nye normale tilstande, bliver det mere og mere tydeligt, at COVID-19 ikke er færdig med os endnu. Selv de lande, der var mindst berørt af virussen, kæmper fortsat med lokale udbrud. Så der et mærkeligt at se, hvordan nogle mennesker helt åbenlyst blæser på regeringernes retningslinjer og opfører sig, som om intet var forandret.

Sommeren venter om hjørnet, og vi ser alle frem til ferie, men jeg håber, at vi kan acceptere, både kollektivt og helt personligt, at vi fortsat må opføre os ansvarligt og tage truslen om denne rædsomme virus alvorligt, selv om det kan virke fristende at lukke øjnene for en stund.

Markederne holder sig stadigt pænt ovenvande, hvis man ser bort fra den forventede volatilitet, og i nogle regioner og sektorer regner man faktisk nu med en hurtigere genkomst, end forventet. Jeg deler SKAGEN Global-forvalter Knut Gezelius' tillid til, at markedet er intelligent, og jeg er helt enig med hans råd om at agere langsigtet og forblive fuldt investeret.

2025-strategi

På denne her årstid her i SKAGEN vender vi blikket mod selskabets fremtid. Vi ser nu frem mod 2025. Hvordan ser verden ud til den tid? Vil Kinas fremturen blive en trussel, hvilket mange frygter - og vil Rusland vise sig at være en mere medgørlig nabo, nu hvor Putins fortsatte regeren er sikret? Betyder de pæne præstationer for nyligt, at value-investering kan vende tilbage som investeringsstilen in vogue? Hvordan ændrer kundernes behov sig? Efterhånden som Millennials og Generation Z (den grønne generation) begynder at investere, kommer det så til at føre til mere uformelle community-baserede investeringsmetoder frem for traditionel forvaltervirksomhed? 

Bæredygtighed og digitalisering kommer uden tvivl til fortsat at forme udviklingen af den finansielle industri. Ansvarlige investeringsstrategier tæller nu 38,8 pct. af alle globale investeringer - og trenden fortsætter[1]. I 2022 forudser man, at 82 pct. af al indhold online vil være video[2]. Det er sandsynligt, at samfundet stadig vil forvente mere af investeringsbranchen - og de krav byder vi velkommen.

Sådanne perioder med refleksion og analyse er livsnødvendige. Jeg er sikker på én ting, dog, og det er, at vi stadig vil have kundernes interesser for øje som det vigtigste fokuspunkt, og at vi vil se på nye metoder til at sikre vore investorers finansielle fremtid. For det er jo det, der - når alt kommer til alt - er selve formålet med SKAGEN.

Sommerlæsning

Hvert år i sommerferien (foruden stakken med romaner og faglitteratur) har jeg gjort det til en vane at genlæse bogen "Kilden" af den norske forfatter Gabriel Scott. Den er skrevet i 1918 og skildrer en umiddelbart simpel historie om en fisker, Markus, i det sydlige Norge. Han er en mand, der har fundet fred med sig selv og de omgivelser, han lever i. Det er en meget rørende fortælling, der diskret nikker til det iboende gode i os alle - til tolerancen og tilgivelsen. I år, måske mere end nogensinde, er det en passende bog til den tid, vi befinder os i.

God sommer

[1] Global Sustainable Investment Alliance 2019 report
[2] Influencer Marketing Hub

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.