Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Opdatering fra CEO'en: Status efter knap en måned med undtagelsestilstand

Inden vi forlader den første måned under de nye arbejdsforhold, som pandemien har ført med sig, kan vi så småt gøre status over omkostningerne – målt i både rigdom og liv. Den nuværende krise kan bedst sammenlignes med 2. Verdenskrig, og med det i baghovedet er det måske ikke så underligt, at mediernes sprog i højere grad konnoterer global konflikt end medicinsk undtagelsestilstand med en økonomiske regning i kølvandet. Vi har – forhåbentligt blot for en periode – umiddelbart uden indvendinger opgivet den personlige frihed, vi har tilkæmpet os og nydt længe.

Nogen står pludseligt ansigt til ansigt med professionel og finansiel usikkerhed parallelt med den frygt og tragedie, der er et resultat af virusudbruddet. Alligevel er der også optimisme at spore. Asien viser tegn på at have inddæmmet udbruddet, hvilket har ført til, at de heftige restriktioner i landet lempes en smule, og at de lokale økonomier så småt går i gang igen. Og der er også små tegn på fremgang i arbejdet med at lande en olieaftale mellem Rusland og Saudi-Arabien.

Kapitalmarkederne svinger stadig heftigt. Der har inden for blot en enkelt uge været tegn på både bull- og bear-bevægelser i markedet – det absolut mest sikre tegn på usikkerhed, der findes! Den største kilde til bekymring er, at situationen er under forværring i USA. Men én ting ved vi dog: USA er en modig og vital nation, og når det gælder, så er der ikke meget, der ikke kan lade sig gøre.

Som virksomhedsleder i krisetid er mit fokus stadig tredelt: SKAGENs ansatte og deres familier, vores investeringer og vores kommunikation og service til kunderne. Vi er stadig fuldt funktionsdygtige og overvejer måder, vi kan understøtte medarbejdernes forhold på hjemmearbejdspladsen. Investerings-teamet beskytter stadig det eksisterende, mens de positionerer sig til en forventet tilbagegang. Alt imens sikrer vi os, at kommunikationen er rettidig og følger begivenhedernes gang.

Vores planlægning læner sig op ad tre klare fremtidsscenarier: 1) En kortvarig recession, hvor udbruddet kommer under kontrol i løbet af 2020, 2) En længere recession, hvor der kommer en ny bølge af udbruddet, og 3) En vedvarende recession som resultat af op til flere virusbølger og de restriktioner, det medfører.

Sandheden er, at ingen af disse scenarier bliver det rigtige. Men det giver os et sæt af konkrete forventninger og udfordringer, som vi kan tage stilling ud fra. Det giver os mulighed for at forholde os afbalanceret, hvad enten vi foretager investeringer eller drifter virksomheden. Det giver os desuden mulighed for at sikre, at kunderådgivningen er korrekt og, så vidt vi kan bedømme, afspejler de mest sandsynlige udfald.

Mine råd til kunderne forbliver uændrede. Først og fremmest: Tal med os, så du er sikker på, din investeringsstrategi stadig er den rigtige. Dernæst: Forhold dig 'aktivt uengageret', det vil sige: Overvåg og udfordr din investeringsstrategi men lad være med at handle overilet. For en langsigtet investor er der betydelige muligheder i tider med krise og korrektioner, og SKAGEN står - som en svoren langsigtet investor – klar til at hjælpe dig med at få det bedste ud af situationen.

Med venlig hilsen samt ønsker om et godt helbred og en god påske,

Tim Warrington

 

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up