Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Markedsopdatering d. 31. marts: Positive signaler for første gang længe

Oslos børs var oppe med 3 pct. i går, og fremgangen fortsatte her til morgen både i Norge og i en række andre europæiske lande.

Dow Jones og S&P 500 var oppe med hhv. 3,3 pct. og 3,4 pct. i går. Dette er et svar på Donald Trumps udvidede karantæne for amerikanerne. Trump er nemlig atter gået væk fra sine planer om at åbne samfundet op på denne side af påske.

Olieprisen havde en hård dag i går og nåede sit laveste niveau siden 2002. En tønde olie endte på 22,80 dollar. Det ser dog ud til, at tirsdag bliver bedre, efter at olieprisen steg 3 pct. før kl. 11. Som svar på olieprisen er den norske krone (NOK) steget mod de andre store valutaer.

Den norske centralbank Norges Bank øger sine daglige køb af NOK fra 1,6 til 2 mia. norske kroner. Dette bør have en betydelig effekt på valutakurserne.

For første gang længe kommer der positive økonomiske nyheder. Kinesiske selskaber melder om øget økonomisk aktivitet, efter at de har sundet sig en smule oven på COVID-19-nedlukningen. Kinas samlede PMI, et indeks som viser landets indkøbschefers forventninger på tværs af sektorer, er steget til 53 (indekstal over 50 er tegn på vækst, under er tegn på tilbagegang) efter rekordlave 28,9 i februar. Det er bedre, end økonomerne har forventet.

Følgende sektorer rapporterer om fremgang:

  • Industriens PMI: Op til 52 i marts (fra 35,7 i februar)
  • Servicesektorens PMI: Op til 52,3 i marts (fra 29,6 i februar)

Det er stadig tidligt at konkludere noget på baggrund af PMI-tallene, og øgningen kan delvist skyldes det massive fald, vi så i februar. Desuden er det selvfølgelig værd at understrege, at PMI er 'bløde data', som afhænger af, hvad indkøbscheferne rapporterer ind, ikke af hårde tal.

Opsummering af fondene

  • Ingen store ændringer.
  • Likviditeten i fondene er god med solid kontantbeholdning og likvide porteføljer.

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up