Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Markedsopdatering d. 26. marts: En okay dag i går

I USA gik S&P 500 og Dow Jones op med henholdsvis 1,1 pct. og 2,3 pct. Nasdaqs tech-indeks faldt med 0,5 pct. Oslo Børs steg onsdag med 1,62 pct., men åbnede med et fald torsdag. I løbet af natten er det amerikanske senat blevet enige om en redningspakke på 2.000 mia. dollar, hvilket svarer til 9,5 pct. af landets BNP.

De vigtigste tiltag i redningspakken

  • 377 mia. dollar til små virksomheder i form af lån, som ikke skal tilbagebetales, hvis de benyttes til lønninger eller til at dække andre nødvendige omkostninger.
  • 500 mia. dollar til lån eller lånegarantier, hvilket inkluderer 454 mia., som finansministeriet kan bruge til at sikre centralbankens evne til at give virksomhedskredit.
  • 250 mia. dollar i udbetaling til enkeltpersoner (1.200 dollar pr. voksen og 500 dollar pr. barn).
  • Omkring 250 mia. dollar i udvidet arbejdsløshedsforsikring som kompensation for tabt indkomst.
  • 150 mia. dollar i skattehjælp til staterne, hvilket vil hjælpe med at lindre de økonomiske budgetproblemer som COVID-19 medfører.
    340 mia. dollar til føderale udgifter, hvoraf 130 mia. går direkte til hospitaler og sundhedsvæsenet.
  • Den norske krone (NOK) fortsatte med at stige i går. Stemningen er mere risikovillig, og den norske centralbanks opkøb har bidraget til dette.

Valutastatistikker, der blev offentliggjort i går, viser, at Norges Bank i sidste uge bidrog med 12,4 mia. NOK til at bakke op om kronen. Omfattende tiltag som dette er ikke set siden krise i Asien i 1997, og bliver indført for at genoprette et ikke-fungerende marked.

I eftermiddag venter markederne på nye ledighedstal i USA. Dette vil give mere indsigt i, hvordan arbejdsmarkedet påvirkes af coronakrisen.

Opsummering af fondene

  • Det er vigtigt at huske, at markedernes udsving ikke bare er en trussel men også en mulighed. Som aktive forvaltere med bredt mandat giver det os mulighed for at identificere kvalitetsvirksomheder der handles til rabat.

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up