Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Markedsopdatering d. 25. marts: Den bedste dag siden finanskrisen

 • Aktiemarkedet havde sin bedste dag siden finanskrisen. S&P 500 og Dow Jones steg med hhv. 9,4 pct. og 11,4 pct.

  Også børsen i Oslo havde en god dag og endte med et plus på 5,6 pct.

  I går aftes blev det amerikanske senat og Det Hvide Hus enige om en støttepakke til en værdi af 2.000 mia. dollar. Pakken mangler at blive godkendt af Kongressen, men det forventes, at den bliver vedtaget.

  Redningspakken vil give mange amerikanere flere penge på lommen, den vil øge støtteydelsen til ledige, give små og mellemstore virksomheder flere milliarder i lån og bidrage med flere ressourcer i sundhedsvæsenet, efterhånden som virussen spreder sig.

  Bevægelserne i den langfristede rente var relativt små, mens de fleste valutaer steg mod dollaren.

  Den norske krone (NOK) steg kraftigt i går og stiger også her til morgen. Dette skyldes både større risikovillighed i markedet, og at den norske centralbank Norges Bank har en aktiv tilgang og foretager støttende opkøb af NOK.

  I går eftermiddag fik vi de foreløbige amerikanske PMI-tal (Purchase Manager Index). I industrisektoren i USA er forventningerne fra indkøbscheferne pæne (se graf nr. 2, Manufacturing) med 49,5 mod forventet 43,5. I servicesektoren ser man samme tendens i USA som i Europa, nemlig et betydeligt fald. I USA faldt indekset til 39,1 (forventningen var 42). Bemærk at kun værdier over 50 er tegn på vækst. Dette tyder altså på udsigt til en dyb recession i den enorme servicesektor i USA.

  pmi usa.png

pmi manufacture usa.png

Opsummering af fondene

 • God likviditet i alle fondene
 • Forvalterne er fortsat positive

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up