Gå til hovedindhold
2 min læsetid

Markedsopdatering d. 25. marts: Den bedste dag siden finanskrisen

 • Aktiemarkedet havde sin bedste dag siden finanskrisen. S&P 500 og Dow Jones steg med hhv. 9,4 pct. og 11,4 pct.

  Også børsen i Oslo havde en god dag og endte med et plus på 5,6 pct.

  I går aftes blev det amerikanske senat og Det Hvide Hus enige om en støttepakke til en værdi af 2.000 mia. dollar. Pakken mangler at blive godkendt af Kongressen, men det forventes, at den bliver vedtaget.

  Redningspakken vil give mange amerikanere flere penge på lommen, den vil øge støtteydelsen til ledige, give små og mellemstore virksomheder flere milliarder i lån og bidrage med flere ressourcer i sundhedsvæsenet, efterhånden som virussen spreder sig.

  Bevægelserne i den langfristede rente var relativt små, mens de fleste valutaer steg mod dollaren.

  Den norske krone (NOK) steg kraftigt i går og stiger også her til morgen. Dette skyldes både større risikovillighed i markedet, og at den norske centralbank Norges Bank har en aktiv tilgang og foretager støttende opkøb af NOK.

  I går eftermiddag fik vi de foreløbige amerikanske PMI-tal (Purchase Manager Index). I industrisektoren i USA er forventningerne fra indkøbscheferne pæne (se graf nr. 2, Manufacturing) med 49,5 mod forventet 43,5. I servicesektoren ser man samme tendens i USA som i Europa, nemlig et betydeligt fald. I USA faldt indekset til 39,1 (forventningen var 42). Bemærk at kun værdier over 50 er tegn på vækst. Dette tyder altså på udsigt til en dyb recession i den enorme servicesektor i USA.

  pmi usa.png

pmi manufacture usa.png

Opsummering af fondene

 • God likviditet i alle fondene
 • Forvalterne er fortsat positive

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.