Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Markedsopdatering d. 24. marts: Tovtrækkeri om støttekroner

 • S&P 500-indekset faldt næsten 3 pct. efter endnu en urolig dag på børsen.
 • Børsen i Oslo faldt 5 pct. mandag men begyndte tirsdagen med en tilsvarende stigning.
 • I går præsenterede den amerikanske centralbank, Fed, en række mere omfattende tiltag, der skal støtte op om økonomien. Herunder ubegrænsede kvantitative lettelser og flere nye finansieringsmuligheder.
 • For første gang vil Fed også opkøbe selskabsobligationer foruden statsobligationer og gældspapirer.
 • Senatet nåede ikke til enighed om redningspakken på 2.000 mia. dollar. For anden dag i træk blokerede demokraterne nemlig for at gennemføre pakken med et krav om at få defineret nogle mere præcise begrænsninger for, hvordan selskaberne kan bruge støttemidlerne. Der er dog tegn på, at parterne nærmer sig et fælles ståsted.
 • De massive tiltag fra Fed til trods var markedet mandag alligevel skuffet over, at parterne ikke var i stand til at blive enige i USA, og endte således i minus.
 • Fed og en række andre centralbanker har iværksat massive tiltag, der skal sikre kreditmarkederne, men markedet vil hellere se tiltag, som stimulerer økonomierne.
 • Den norske krone (NOK) svingede fortsat mandag, selvom den norske centralbank, Norges Bank, har fastslået, at de vil købe NOK, når de finder det nødvendigt. Bevægelserne i løbet af dagen i går var helt enorme. I morges (tirsdag kl. 10.00) steg den norske krone med 4,5 pct. mod euro og med 5,3 pct. mod dollar.
 • I dag fik vi de første indikationer på udsigten for den europæiske økonomi med et foreløbigt PMI (Purchasing Manager Index, indeks over indkøbschefers forventninger til efterspørgslen) fra Frankrig, Tyskland og eurozonen. Alle indikatorer er faldet brat. Servicesektoren overraskede især negativt, mens industrisektoren klarede sig noget bedre, end markedet havde forventet.
 • Tallene for servicesektoren er de laveste, der er noteret nogensinde: Frankrig: 29, Tyskland: 34 og eurozonen: 28,4. Tal over 50 indikerer vækst, så de nævnte værdier peger altså i retning af en dyb recession i servicesektoren.

Opsummering af fondene

 • Alle vores fonde har god likviditet og fine kontantbeholdninger.
 • Alle vores fonde (med undtagelse af SKAGEN Global) havde aktivitet på markedet mandag.

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up