Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Markedsopdatering d. 20. marts: Mere ro på markederne

Her er de vigtigste hændelser siden i går:

  1. Betydeligt mere ro på markederne
  2. I går og i dag har Norges Bank præsenteret flere tiltag for at forbedre likviditeten i markederne og udsigterne for den norske økonomi helt generelt.
  3. Norges Bank sænkede renten yderligere til 0,25 pct. - det laveste niveau nogensinde.
  4. For først gang siden 1997 greb Norges Bank ind i valutamarkedet og købte aktivt NOK for at lette presset på valutaen. På deres website skriver de, at markedet har været i en ekstraordinær situation, og at ændringerne i valutakurserne har været historisk store. Centralbanken kommer kontinuerligt til at vurdere, om der er behov for yderligere støttende opkøb af NOK.
  5. Desuden har Norges Bank tilbudt flere ekstraordinære F-lån til banker med op til 12 måneders løbetid på gunstige betingelser.
  6. Den amerikanske centralbank Fed offentliggjorde, at de ville oprette midlertidige likviditetstiltag i dollar (swap lines) i samarbejde med flere af verdens centralbanker, herunder Norges Bank.
  7. Bank of England præsenterede også flere tiltag og øgede programmet for kvantitative lettelser samt sænkede renten med 15 basispoint til 0,1 pct.

Opsummering af fondene

  • Der er god kommunikation mellem teams'ne i de enkelte fonde og godt samarbejde om investeringsmuligheder. Forvalterne deler viden og analyser på såvel branche- som selskabsniveau.
  • Det er vigtigt ikke at fokusere for meget på støjen i markedet.
  • Forvalterne fortsætter med at justere porteføljerne, efterhånden som der dukker nye muligheder op. 

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up