Gå til hovedindhold
2 min læsetid

Markedsopdatering d. 20. marts: Mere ro på markederne

Her er de vigtigste hændelser siden i går:

  1. Betydeligt mere ro på markederne
  2. I går og i dag har Norges Bank præsenteret flere tiltag for at forbedre likviditeten i markederne og udsigterne for den norske økonomi helt generelt.
  3. Norges Bank sænkede renten yderligere til 0,25 pct. - det laveste niveau nogensinde.
  4. For først gang siden 1997 greb Norges Bank ind i valutamarkedet og købte aktivt NOK for at lette presset på valutaen. På deres website skriver de, at markedet har været i en ekstraordinær situation, og at ændringerne i valutakurserne har været historisk store. Centralbanken kommer kontinuerligt til at vurdere, om der er behov for yderligere støttende opkøb af NOK.
  5. Desuden har Norges Bank tilbudt flere ekstraordinære F-lån til banker med op til 12 måneders løbetid på gunstige betingelser.
  6. Den amerikanske centralbank Fed offentliggjorde, at de ville oprette midlertidige likviditetstiltag i dollar (swap lines) i samarbejde med flere af verdens centralbanker, herunder Norges Bank.
  7. Bank of England præsenterede også flere tiltag og øgede programmet for kvantitative lettelser samt sænkede renten med 15 basispoint til 0,1 pct.

Opsummering af fondene

  • Der er god kommunikation mellem teams'ne i de enkelte fonde og godt samarbejde om investeringsmuligheder. Forvalterne deler viden og analyser på såvel branche- som selskabsniveau.
  • Det er vigtigt ikke at fokusere for meget på støjen i markedet.
  • Forvalterne fortsætter med at justere porteføljerne, efterhånden som der dukker nye muligheder op. 

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.