Gå til hovedindhold
2 min læsetid

Markedsopdatering d. 19. marts: Fortsat turbulens

Markedssvingningerne fortsatte i løbet af onsdagen. De eneste "konger" disse dage ser ud til at være kontanter og USD. Langsigtede renter steg over hele linjen også i de såkaldt trygge havne. Den amerikanske 10-årige rente steg med 11 basispoint og den tyske med 20 basispoint. Den tyske 10-årige rente er nu på omtrent samme niveau som i begyndelsen af året, hvilket er meget usædvanligt i tider med markedsuro.

Dette er et tegn på, at investorer har brug for kontanter, og at de sælger de mest likvide aktiver i porteføljen for at imødekomme indløsninger.

  • Vi så store bevægelser på valutamarkederne med en total nedsmeltning i NOK, der nu er ekstremt svag.
  • Den Europæiske Centralbank afholdt endnu et hastemøde og lancerede et 750 mia. EUR-obligationskøbsprogram i et forsøg på at genoprette tilliden og stabiliteten på markederne. ECB vil nu købe mere end 1.000 milliarder EUR over de kommende ni måneder. De europæiske obligationsmarkeder reagerer positivt på dette.

Opsummering af fondene

  • Der arbejdes med porteføljerne for at positionerer sig mod et rebound og beskytte sig mod yderligere nedgang i markedet.
  • Porteføljeteamet overvåger en masse interessante aktier med stærke balancer, som bliver billigere i dette bear-marked (et marked med faldende priser og kurser og en forventning om et yderligere fald).   

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.