Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Markedsopdatering d. 19. marts: Fortsat turbulens

Markedssvingningerne fortsatte i løbet af onsdagen. De eneste "konger" disse dage ser ud til at være kontanter og USD. Langsigtede renter steg over hele linjen også i de såkaldt trygge havne. Den amerikanske 10-årige rente steg med 11 basispoint og den tyske med 20 basispoint. Den tyske 10-årige rente er nu på omtrent samme niveau som i begyndelsen af året, hvilket er meget usædvanligt i tider med markedsuro.

Dette er et tegn på, at investorer har brug for kontanter, og at de sælger de mest likvide aktiver i porteføljen for at imødekomme indløsninger.

  • Vi så store bevægelser på valutamarkederne med en total nedsmeltning i NOK, der nu er ekstremt svag.
  • Den Europæiske Centralbank afholdt endnu et hastemøde og lancerede et 750 mia. EUR-obligationskøbsprogram i et forsøg på at genoprette tilliden og stabiliteten på markederne. ECB vil nu købe mere end 1.000 milliarder EUR over de kommende ni måneder. De europæiske obligationsmarkeder reagerer positivt på dette.

Opsummering af fondene

  • Der arbejdes med porteføljerne for at positionerer sig mod et rebound og beskytte sig mod yderligere nedgang i markedet.
  • Porteføljeteamet overvåger en masse interessante aktier med stærke balancer, som bliver billigere i dette bear-marked (et marked med faldende priser og kurser og en forventning om et yderligere fald).   

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up