Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Markedsopdatering d. 18. marts: Store tiltag og løfter om flere

De store markedssvingninger fortsatte tirsdag. På et tidspunkt steg den amerikanske dollar næsten 2 pct. mod euroen, noget der sker uhyre sjældent, og som må ses som et tegn på et stresset marked, hvor alle ønsker at sikre sig nok dollar på lager.

Den amerikanske centralbank Fed iværksatte nye aggressive initiativer tirsdag med det formål at sikre, at markederne fungerer, og fandt værktøjet fra finanskrisen frem igen:

De relancerede nemlig en såkaldt Primary Dealer Credit Facility, hvor store finansinstitutioner (24 banker) får adgang til kortfristede lån mod pant i obligationer og aktier som sikkerhed for lånene.

Fed vil også lancere en Commercial Paper Facility, som kan yde lån til amerikanske selskaber i et forsøg på at medvirke til bedre likviditet i det 1,1 billioner USD store marked for kortfristede værdipapirer. Amerikanske selskaber bruger den type værdipapirer (Commercial Papers) til at finansiere løbende udgifter, fx lønninger.

Der er dårlig likviditet i det norske pengemarked. I Norge forventer man, at centralbanken (Norges Bank) sætter yderligere ind med både at øge tilførslen af likviditet til bankerne og sætte renten ned, gerne helt ned til nul. Der er også forventninger om, at 'Statens Obligasjonsfond' relanceres. Den blev tidligere brugt i Norge til at tilføre selskaber likviditet via obligationsmarkedet.

Samtidige lægger regeringer verden over stadigt flere penge på bordet:

Præsident Trump lover 1.000 mia. dollar, det svarer til 5 pct. af BNP, til erhvervslivet. Det er også blevet foreslået, at man slet og ret giver alle amerikanske statsborgere 1.000 dollar i kontanter. Premierminister i Storbritannien Boris Johnson lægger endnu flere penge per indbygger på bordet: Totalt set 350 mia. pund. Alle G7-landene har lanceret tilsvarende pakker.

Opsummering af fondene

  • Bruger tilgængelig likviditet til at investere i gode køb.
  • Gennemfører mindre justeringer i porteføljerne.

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up