Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Sneboldeffekten - Bæredygtighedsrapporten for Q1 er klar

Læs Q1-bæredygtighedsrapporten her

Vi har nok alle prøvet at rulle en snebold ned af en bakke og set, hvordan den hurtigt vokser sig større og får mere fart på. For hver rotation samles mere og mere sne, og så småt - når bolden bliver tilstrækkeligt stor - ruller den helt af sig selv.

Det samme billede kan bruges til at beskrive den situation, vi ser lige nu, hvor menneskets forståelse for alvorlige klimaforandringer og voksende økonomiske kløfter øges i rask trav. Der findes et grundlæggende behov for at dette bliver taget alvorligt - også af selskaberne i vores porteføljer.

SKAGEN er en af mange sådanne "snebolde", som nu deltager aktivt i arbejdet med at forbedre bæredygtigheden i alle de selskaber, som vi er investeret i. Vores mål er muligvis ikke så stort i et globalt perspektiv, hvor vores fonde knu ejer en lille del af verdens selskaber. Men vi kommer til at bruge vores stemmeret til at belyse de spørgsmål, udfordringer og løsninger, som vi mener kan flytte os i den rigtige retning.

Sammen med FN, forbrugerorganisationer, investoralliancer, forskellige klimainitiativer, globale bæredygtighedsstandarder, regler og ikke mindst den teknologiske udvikling er SKAGEN fast besluttet på at gøre vores del af arbejdet. Vi fokuserer på bæredygtige forretningsmuligheder og selskabernes virksomhedsområder. 

Bæredygtighedsrapporten for første kvartal beskriver nærmere, hvordan vi har engageret os på det seneste i både sociale spørgsmål, miljø- og ejerledelsesspørgsmål. Vi fortsætter med at engagere os og vælger de investeringsmatches og selskaber, som leder til en positiv udvikling, og vi lover at fortsat rapportere om indsatsen til dig som investor i vores inveseringsfonde. Ikke bare, når det gælder de fremskridt, vi gør, men også når det drejer sig om store og svære udfordringer inden for bæredygtighedsområdet.

 

Bæredygtighed

Bæredygtighedsrapport 2023: Investeringer for økonomisk gevinst og bæredygtighed

Selv om vi ikke hevder å kunne sette en stopper for klimaendringene, kan vi med sikkerhet si at når ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Bæredygtighed

SFDR: Hvad er det, og hvordan kommer det til at påvirke mig som kunde?

Du har måske allerede hørt om SFDR, den nye bæredygtighedslovgivning for finans, som EU er i færd ...

Sådan engagerer vi os i bæredygtige selskabsspørgsmål

En vigtig del af arbejdet som aktiv forvalter er at kigge selskaberne efter i sømmene og 'nudge' ...

Det hele starter med god selskabsledelse

SKAGENs fokus på god selskabsledelse stopper aldrig. I næsten 30 år har vi ment, at en god ledelse ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up