Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
3 min læsetid

Skildpadden, haren og virksomhederne der bidrager til en grønnere verden

I vores bæredygtighedsrapport for tredje kvartal sætter CEO Tim Warrington spot på den dobbelte miljøkrise, vi står overfor. Her er både biodiversitet og klima truet. Han fortæller også i rapporten om, hvordan SKAGEN agerer, og hvilke muligheder vi har for at påvirke - både som selskab men især gennem fondens aktive ejerskab. Læs mere på side tre i rapporten

Husker du fortællingen om skildpadden og haren? De fleste selskaber deltager lidt i kapløbet mod bæredygtig omstilling på samme måde som de to dyr i fablen. Enkelte aktører ligger foran med nye revolutionerende produkter og løsninger - andre har brug for mere tid. Fra et investorperspektiv kan SKAGENs måde at se på selskaberne på sammenlignes med fablen - hvor vi kategoriserer investeringer som enten "skildpadder" eller "harer". Den første slags selskaber kan være undervurderede, når det kommer til bæredygtighedsarbejdet, men er absolut også vigtige for at nå målet om en bæredygtig fremtid. Læs mere på side 7 i rapporten

I rapporten kan du også læse om, hvordan SKAGENs fonde har stemte på generalforsamlingerne, og om porteføljeforvalternes aktive engagement i selskaberne i løbet af kvartalet. Vi forventer ikke, at vores selskaber helt kan undgå kontroverser, men de skal være yderst bevidste om de potentielle faldgruber og handle bevidst, når det er nødvendigt. Vi ser ofte, at det er selskabernes respons, der fører til engagement og dybere dialog.

Der sker også fremskridt i vores eget interne bæredygtighedsarbejde i selskabet SKAGEN. Både når vi optræder som arbejdsgiver, kunde og samfundsaktør. SKAGEN indgik for nyligt en aftale med bæredygtighedskonsulenthuset Cemasys. Vi har sammen påbegyndt en omfattende klimarevision for at måle vores CO2-udslip. Alt fra energiforbruget på vores kontorer til rejseaktivitet og affaldshåndtering bliver taget op til revision. Alt sammen for, at vi kan finde ud af, hvordan vi kan reducere vores klimaaftryk. Læs mere på side 9 i rapporten.

Foruden den mulighed, vi har for at påvirke bæredygtigt gennem vores investeringer, har vi også internt i SKAGEN fokus på at blive en mere bæredygtig virksomhed.

Vi vil være et bæredygtigt fondsselskab, som fremmer mangfoldighed, ligestilling, ordentlige arbejdsvilkår for både os og vores leverandører - og som mindsker vores klimaaftryk.

Læs mere om bæredygtighed internt i SKAGEN.
 

Læs mere om bæredygtighed i SKAGEN
mand holder plante mod grøn baggrund

SKAGEN arbejder også aktivt med diversitet og inklusion, foruden medarbejdertilfredshed og -udviklingsmuligheder og arbejdsmiljøet helt generelt. De ansattes tilfredshed og det fysiske miljø har været i yderligere fokus de seneste måneder, hvor flere har arbejdet hjemmefra som følger af pandemien. 

En stor og vigtig nyheds for SKAGENs kunder er vores fælles klimaretningslinjer. Disse deler vi med resten af Storebrand-koncernen, og de skal identificere tiltag mod global opvarmning og fremskynde overgangen til en grønnere økonomi. Storebrand-koncernen har forpligtet sig til at have klimaneutrale porteføljer uden noget netto-CO2-udslip senest i 2050. Vi vil bruge vores ejerposition til at opfordre til bedre klimapraksisser hos vores porteføljeselskaber. Vi tror nemlig, at netop engagement er en af de bedste måder at skabe forandringer på. Vi vil forsøge at indgå en positiv dialog med selskaberne og støtte overgangen til et lavere CO2-udslip og mere klimavenlige aktiviteter - både individuelt og gennem investorinitiativer som PRI og Climate Action 100+. De nye retningslinjer skærper også restriktionerne mod selskaber, som i høj grad bidrager til klimaforandringer. Fx vil selskaber, der udøver lobbyvirksomhed mod Paris-aftalens mål blive udelukket fra investeringsuniverset. Læs mere på side 10 i rapporten. 

En anden god nyhed er, at den FN-støttede uafhængige organisation Principles for Responsible Investing (PRI) har givet SKAGEN topkarakter for fondenes bæredygtige arbejde.

Du kan læse mere om dette og en række andre spændende artikler i vores bæredygtighedsrapport for tredje kvartal 2020.

Du finder bæredygtighedsrapporten for tredje kvartal her (pdf på engelsk). 

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer
Ved at tilmelde dig samtykker du til at vi registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.