Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
2 min læsetid

Høj karakter til fondenes arbejde med bæredygtighed

Som underskriver af PRI rapporterer SKAGEN hvert år om en række kriterier ud fra PRI's rammeværk for ansvarlige investeringer. Baseret på dette sammensætter PRI en rapport om, hvordan vi opfylder principperne. A+ er den bedste karakter på skalaen.

PRI-score.jpg

I den seneste gennemgang, der blev offentliggjort i sommer, fik SKAGEN netop topkarakteren A+ i kategorien Strategi og selskabsledelse og karakteren A for både børsnoterede aktier - efterlevelse og noterede aktier - aktivt ejerskab. Efterlevelse handler om, hvor godt SKAGEN integrerer bæredygtighesspørgsmålet i investeringsbeslutningerne, mens aktivt ejerskab viser, hvordan vi har arbejdet med engagement i selskaberne, samt afstemninger ved generalforsamlinger. SKAGENs karakterer er højere eller på linje med medianen for sammenlignelige selskaber.

"Vores årlige evaluering fra PRI er en meget vigtig komponent i vores arbejde for i stadigt stigende grad at forbedre vores framework for bæredygtighed. Selv om vi naturligvis er yderst glade for en god score, fokuserer vi alligevel på vejen fremad," lyder det fra SKAGENs bæredygtighedsspecialist Sondre Myge Haugland.

SKAGEN undertegnede PRI i 2012 og er efterfølgende årligt blevet evalueret. PRI-rapporten er verdens største globale rapporteringsprojekt for ansvarlige investeringer. Formålet er, at kapitalforvalterne skal lære mere og udvikle, hvordan de bedst efterlever bæredygtighed i deres investeringer.

Ved at underskrive PRI har SKAGEN forpligtet sig til at følge seks principper for ansvarlig investering:

  1. Integrere ESG-analyser i investeringsprocessen
  2. Agere som en aktiv ejer og integrere ESG-spørgsmål i sin ejerskabs-praksis
  3. Fremme ESG-rapportering af egne investeringer
  4. Fremme implementering af principperne for ansvarlig investering i finansbranchen
  5. Fremme ansvarlig investering i samarbejde med andre investorer
  6. Rapportere egne tiltag og hvordan arbejdet med ansvarlig investering går

 

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.