Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

4 min læsetid

ESG rapport 2021: Hold det ægte

Det er vigtigt at huske, at bæredygtige finansbestemmelser ikke er en salgsmulighed, men snarere en mulighed for at rette op på tidligere passivitet og forbedre bæredygtigheden i investeringer, samtidig med at de giver kunderne større valgmuligheder.

For nylig tilbragte jeg tid i Finnmark i Nordnorge, herunder noget tid med det oprindelige samiske folk. En god del af dem, vi mødte, var de stolte ejere af imponerende rensdyrbesætninger. Dette seminomadiske levebrød kræver en tæt og intim forbindelse til naturen, og det var nøgternt at høre, hvordan selv små ændringer i miljøet – for det meste drevet af klimaændringer – kan have så dybtgående indflydelse på deres liv og deres økonomiske sikkerhed.

Det er virkeligheden efter en ​​uholdbar adfærd, meget ofte i andre dele af verden. Det er et stykke fra de fejende og ambitiøse påstande fra marketingfolk, der nu oversvømmer markedet med alverdens grønne eller bæredygtige produkter eller løsninger. Der er faktisk en fremherskende følelse af, at nogle måske har mistet hensigten bag bæredygtig finansregulering af syne; det er ikke en salgsmulighed, det er en mulighed for at rette op på tidligere passivitet og forbedre bæredygtigheden i investering, samtidig med at det giver kunderne større valgmuligheder.

Aktivt ejerskab er nøglen

I SKAGEN stræber vi efter altid at have et fast greb om virkeligheden – og vi er tæt nok på vores kunder til at sikre, at denne virkelighed matcher deres egen. Denne endelige rapport for 2021 beskriver møtrikker og bolte i vores aktive engagement – en aktivitet, vi er dygtige og erfarne i. At arbejde sammen med porteføljevirksomheder er uden tvivl en af ​​de allerbedste måder at opnå reel forandring og forbedring og mere bæredygtig investering. Og vores rekord med aktiv afstemning om en række emner på tværs af spektret af miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige områder sikrer, at det tillidsansvar, som vi udøver på vegne af andelshaverne, er det bedste, det kan være. Læs mere fra side 7 og frem i ESG-rapporten.

En vigtig ændring for SKAGEN i løbet af 2021 har været udvidelsen af ​​vores ESG-integrationsramme sammen med levering af yderligere ESG-data og analysekapacitet. Disse fire søjler giver SKAGEN Fondene mulighed for bedre at vurdere potentielle og eksisterende investeringer for deres bæredygtighedsrisiko og ditto muligheder. Dette ændrer ikke fundamentalt på SKAGENs holdning til bæredygtig investering, men det gør det muligt for os at gøre det bedre og med bedre data – hvilket uden tvivl er den største udfordring i dag.

Virksomhedens indsats for bæredygtighed

På virksomhedsniveau har en uønsket fordel for den globale pandemi været et forbedret CO2-fodaftryk for virksomheden – primært drevet af en reduktion i flyrejser. SKAGEN er ikke en stor virksomhed, men at gøre vores yderste for at leve og fungere godt og bæredygtigt er vigtigt for medarbejderne. Vi har derfor valgt at fokusere vores indsats på tre hovedområder som er defineret af FN's bæredygtige udviklingsmål, der relaterer sig til ligestilling mellem kønnene (og bredere aspekter af mangfoldighed), anstændigt arbejde og økonomisk vækst og klimaindsats. På hvert område har vi truffet aktive, håndgribelige tiltag for at sætte mål og nå dem. Læs mere fra side 22 og frem.

Da jeg lukker denne leder her til morgen, er krigen vendt tilbage til det europæiske kontinent. Efter at have tjent på Balkan i den sidste del af det forrige århundrede, er det noget, jeg havde håbet, kunne være bag os. Som far til en soldat er det et spørgsmål om alvorlig bekymring. Og for de gode mennesker i Ukraine er det intet mindre end en tragedie, og de er helt sikkert i vores tanker og bønner i denne tid.

Slava Ukraini

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up